Loterijų laimėtojai nepamiršta pasidalyti laime su kitais

Kas nesvajoja apie netikėtą sėkmę? Pasaulyje nestinga atvejų, kai it perkūnas iš giedro dangaus rankose atsiduria sėkmingas loterijos bilietas, atnešantis didžiulius turtus. Vieni iki tol vos centą turėję skuba pasinerti į prabangą, kiti – aukoja bažnyčiai ir labdaros organizacijoms, treti – neskuba keisti įprasto gyvenimo būdo, net jei ir dirba ne patį prestižiškiausią darbą. O kai kurie didįjį loterijos prizą gauna kaip arbatpinigius už malonų aptarnavimą.

Šiemet loterijoje „Eurojackpot“ pasisekė laimėti ir Lietuvos žaidėjui. Vyras laimėjo rekordinę, didžiausią Lietuvoje ir Baltijos šalyse, sumą – 7,6 mln. Eur arba daugiau nei 26 mln. litų.
Šiemet loterijoje „Eurojackpot“ pasisekė laimėti ir Lietuvos žaidėjui. Vyras laimėjo rekordinę, didžiausią Lietuvoje ir Baltijos šalyse, sumą – 7,6 mln. Eur arba daugiau nei 26 mln. litų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-27 15:10, atnaujinta 2017-10-18 15:43

Milijonierius iš automobilių aikštelės

Prieš dešimtmetį Huanas Rodrigesas iš Kolumbijos Niujorko loterijoje išlošė įspūdingą 149 milijonų sumą. Nors iki tol vyrui kišenėse praktiškai švilpavo vėjai. Teismas jau buvo paskelbęs 49 metų vyro bankrotą, dėl nemenkų įsiskolinimų.

Vyras laimingąjį loterijos bilietą nusipirko netoliese darbovietės įsikūrusiame kioske. Kai tik sužinojo, kad atspėjo penkis laiminguosius skaičius, teismas panaikino jo bankroto bylą. Beveik pusę šimto tūkstančių dolerių siekę vyro įsiskolinimai buvo padengti.

Anksčiau galvos skausmu buvusi 1300 dolerių atsiėjusi nuoma ir šimtas dolerių, už kuriuos H. Rodrigesas pirkdavo rūkalus, atsiėmus likusius milijonus, leido vyriškio šeimai lengviau atsipūsti. Tačiau loterijos laimėtojas dėl laimėtos įspūdingos sumos nemetė darbo Manheteno automobilių stovėjimo aikštelėje, kur uždirba vos 30 tūkstančių dolerių per metus.

Padovanojo namą valytojai

Vienas didžiausių loterijos laimėjimų Didžiojoje Britanijoje – 64,8 mln. eurų. Prieš penkerius metus juos vasario mėnesį pavyko išlošti loterijos „EuroMillions“ dalyviui Naidželui Peidžui ir jo partnerei Justinai Laikok.

„Aš jau buvau pasitikrinęs savo nacionalinės loterijos bilietus ir norėjau atsiimti 55 svarų laimėjimą. Tada už šiuos pinigus ir nusipirkau laimingus „Euromillions“ bilietus“ ,- teigė N. Peidžas.

Vyras prieš pasitikrindamas loterijos bilietus laimingąjį šeštadienio rytą papusryčiavo, kol jo antroji pusė dar vartėsi lovoje. Tačiau po kompiuterio ekrane iššokusios sveikinimo žinutės ši buvo „išversta iš lovos“. „Dažniausiai leidžiu Justinai šeštadienio rytais pasivartyti lovoje, tačiau šį kartą negalėjau tverti savo kailyje“,– prisiminė N. Peidžas.

Partneriai įsigijo šešių miegamųjų aplinką tausojantį namą gyvenvietėje, kurioje gyvena ir britų super manekenė Kate Moss, o savo senąjį būstą ir automobilį paliko jų namuose valytoja dirbusiai moteriai. Taip pat skyrė pinigų vietinėms mokykloms.

Tiesa, praėjusiais metais tas pats loterijos laimėtojas buvo paduotas į teismą langų valytojo. Šis kaltino N. Pedžią neapmokėjus 375 svarų sąskaitos už atliktus valymo darbus. Anot pretenzijos pareiškėjo Styvo Rikso, jis ir jo darbuotojai praleido keturias valandas, kol išblizgino visus langus, stiklus ir veidrodžius. Tačiau N. Pedižas atsisakė mokėti pinigus, mat vienas iš S. Rikso darbuotojų fotografavosi prie jo prabangaus automobilio ir „pažeidė privatumą“.

Įspūdingą sumą gavo „arbatpinigių“

Prieš dvejus metus 25 metų Aurora Kephart dirbo padavėja ketverius metus. Vienas nuolatinių jos klientų nuolat jai palikdavo arbatpinigių – Keno loterijos bilietą. Ir štai, kartą merginai pasisekė laimėti didįjį loterijos prizą 17,5 tūkst dolerių. Su savo nuolatiniu klientu mergina laimėjimą pasidalijo. „Priverčiau jį pasiimti laimėjimo procentą, nes buvau pernelyg jam dėkinga“,– sakė mergina. A. Kephart pasirodė esanti išmintinga laimėtoja – už netikėtai gautus pinigus ji apmokėjo kelias sąskaitas, o kitus nusprendė taupyti. „Nenoriu švaistyti pinigų tik todėl, kad dabar jų turiu, todėl nepirkau nei marškinėlių, nei batų. Vienintelis dalykas, kurio man dabar iš tiesų reikia yra nauja sofa“,– tuomet kalbėjo mergina.

Dešimtadalį paaukojo bažnyčiai

Šių metų pradžioje 26 metų keturių vaikų mama Mari Holms Šiaurės Karolinoje „Powerball“ loterijoje laimėjo 564.1 milijoną dolerių. Pirmas dalykas, kurį padarė M. Holms – paaukojo dešimt procentų savo laimėjimo bažnyčiai.

Taip pat išsipildė moters svajonė – ji atidėjo pinigų savo keturių atžalų studijoms. Beje, vienas iš vaikų serga cerebriniu paralyžiumi.

M. Holms šiuo metu yra namų šeimininkė, prižiūrinti vaikus, o iki tol dirbo viename greito maisto restoranų ir prekybos centre.

„Galvojau, kad mane ištiks širdies smūgis, kai pasitikrinau loterijos bilietą. Dabar įsigysiu viską, ko tik esu kada nors norėjusi“,– džiaugėsi moteris.

90 milijonų laimėjęs čekas tapo vienu turtingiausių šalyje

Gegužės mėnesį Čekijos žaidėjas laimėjo 90 milijonų eurų „Eurojackpot“ didįjį prizą. Tai pirmas kartas šios loterijos istorijoje, kai prizas pasiekė tokio dydžio sumą. Yra žinoma, kad milžiniškų pinigų laimėtojas ir toliau gyvena Čekijoje, ypatingų planų neturi ir stengiasi apsiprasti su mintimi, kad įspūdingai praturtėjo. Laimėjęs 90 mln. eurų, čekas tapo vienu turtingiausių asmenų šalyje.

Ankstesnis „Eurojackpot“ rekordo vardas priklauso daugiau kaip 61 mln. eurų siekusiam prizui. Pernai rudenį šį 11 savaičių augusį puodą laimėjo vienas žaidėjas iš Suomijos.

Šiemet loterijoje „Eurojackpot“ pasisekė laimėti ir Lietuvos žaidėjui. Vyras laimėjo rekordinę, didžiausią Lietuvoje ir Baltijos šalyse, sumą – 7,6 mln. Eur arba daugiau nei 26 mln. litų. Laimingą bilietą, paskutinį kasoje, kaunietis pirko Kaune, Kuršių gatvėje esančioje parduotuvėje „Iki“. Atspėjęs penkis pagrindinius ir vieną papildomą skaičių, lietuvis kartu su dar dviem žaidėjais iš Ispanijos ir Vokietijos pasidalino rekordiškai išaugusį 5+1 „Eurojackpot“ prizą – beveik 23 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.