Šiaulių senjorams – nemokamos kelionės

Šiaulių taryba nutarė palengvinti senjorų dalią – 75 metų ir vyresniems žmonėms kelionės maršrutiniais autobusais bus nemokamos. Naujoji tvarka įsigalios nuo spalio 1-osios.

75 metų ir vyresni senjorai Šiauliuose nemokamai galės važinėti nuo spalio 1-osios.<br>G.Šiupario nuotr.
75 metų ir vyresni senjorai Šiauliuose nemokamai galės važinėti nuo spalio 1-osios.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Aug 28, 2015, 11:46 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:51 PM

Senjorams tereikės pasirūpinti pasiimti elektroninį bilietą, kuris jis bus išduodamas nemokamai. Iki šiol jie galėjo naudotis 50-80 proc. nuolaida.

„Tai – tarsi padėka žmonėms, kurie statė, kūrė šį miestą, – sakė Šiaulių meras Artūras Visockas. – Mieste vyksta įvairių nemokamų renginių, bet kai kuriems žmonėms jie buvo nepasiekiami – ne visi turi pinigų užmokėti už kelionę“.

Kiek miestui kainuos ši lengvata, nėra paskaičiuota. Aiškus yra tik 75 metų ir vyresnių šiauliečių skaičius – jų mieste metų pradžioje buvo 9311.

Tačiau nežinoma, kuri dalis šių miestiečių naudojasi viešuoju transportu, ar dažnai važinėja.

Keleivius vežanti bendrovė „Busturas“ šių metų gegužę 75 metų ir vyresniems žmonėms pardavė 420 terminuotų elektroninių bilietų. Už šiuos keleivius Savivaldybė vežėjui per mėnesį sumokėjo 8178 eurų kompensaciją.

Ne vieną kadenciją Šiaulius valdę, bet per rinkimus pralaimėję ir opozicijoje atsidūrę politikai susizgribo, kad tokia lengvata gali pridėti dabartinei valdžiai populiarumo. Todėl ketvirtadienį vykusiame posėdyje buvo pateiktas siūlymas kompensuoti keliones visiems keleiviams, kurie sulaukė 65 metų.

Šis pasiūlymas buvo atmestas, nes neaišku, kiek tokia lengvata kainuotų praskolinto miesto biudžetui. „Pradėjus normaliai veikti elektroninio bilieto sistemai, bus galima tiksliai viską paskaičiuoti. Tada ir svarstysime, ar galime plėsti nemokamai važinėti galinčių žmonių ratą“, – sakė Šiaulių meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.