Tarnybinis policijos automobilis prie kavinės pakurstė aistras

Telšių policijos automobilis su skiriamaisiais ženklais, užfiksuotas prie kavinės pietų metu, sukėlė tikrą audrą.

Policijos automobilis Telšiuose prie kavinės įžiebė diskusijas.<br>G.Akavickienės nuotr.
Policijos automobilis Telšiuose prie kavinės įžiebė diskusijas.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

2015-08-28 21:42, atnaujinta 2017-10-18 10:51

Socialiniame tinkle Facebook, Telšių gėdos stulpo paskyroje, pasirodžiusi nuotrauka internautus padalino į dvi stovyklas – vieni įsitikinę, kad policijos pareigūnas, tarnybine mašina atvykęs papietauti, nepadarys žalos valstybei, kitų nuomone, toks elgesys – didžiulė blogybė ir mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas.

Telšių gėdos stulpo administratorius prie nuotraukos rašo: „Palinkėkime skanaus mūsų policijai. O, tarp kitko, ar mes esam pasirengę mokėti didesnius mokesčius tam, kad kai kas važiuotų tarnybine mašina valgyti pietų? P. S. Beje, reikėtų pasakyti, kad pietus valgė ir daugiau policijos pareigūnų, tačiau jie atvyko nuosava mašina“.

Į diskusijas virtualioje erdvėje įsivėlė net patys policijos pareigūnai. Štai Ramūnas Šileika, Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas, pareiškė: „Policininkams nedraudžiama važiuot valgyti nei tarnybine, nei nuosava mašina. Galit fotkinti į valias ir, jei netingit, dar ir kąsnius galit paskaičiuoti, ar ne per daug suvalgo“.

Pareigūno kolegė Rasa Liaučytė, Nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos grupės vyresnioji specialistė, pritarė: „Na, nematau čia jokios gėdos, policininkai irgi žmonės, kas nutiko, kad policijos pareigūnai papietavo??? Jeigu važiuojant iš įvykio vietos dirbdami parą laiko be pietų sustoja pavalgyti 15 minučių??? Labai negražu“.

Beje, dalis telšiškių mąstė, kad galbūt pareigūnai ne pietauti atvyko į kavinę, nors ir buvo pietų metas. Ilma Zaleckytė svarstė: „O gal jie čia iškvietimą turėjo“. Telšių gėdos stulpas į tai su ironija atsakė: „Tikrino, ar skanūs kompleksiniai“.

Raivydė Norbutienė manė, kad „pareigūnai turėjo iškvietimą ir atliko savo pareigą. O kur jiems reikėjo pastatyti automobilį atvykus į iškvietimą?“

Panašios nuomonės ir Kęstutis Labanauskas: „Jei patruliuoji netoliese ar iškvietimas ką tik netoliese buvo, nejau važiuosi ir deginsi valdišką kurą, kad parvaryt mašiną, persėst į savo ir atvažiuot pavalgyt? Pavalgius vėl atvirkščiai“.

Vilma Bagdonaitė Žutautienė teigė: „Nežinau konkrečios situacijos. Bet dažnai jie patruliuoja netoliese. Nemanau, kad būtų protingiau grįžti į policiją, pasiimti savo mašiną, jei vėl patruliuoja toje pačioje vietoje. Bet čia gal kita situacija“.

Atsirado ir tokių piliečių, kurie pateikė naujų pikantiškų faktų. Valdas Laučys: „Tai iki kavinės „Lisitėja“ dar nieko. Kasdien po 3-5 policiijos automobilius stovi prie Buožėnuose esančios kavinės, kuri nuo komisariato yra 8 km atstumu“.

Savivaldybės Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėja Lendra Bukauskienė taip pat pasisakė: „Bet Savivaldybės darbuotojus matome, kurie taip pat yra valstybės tarnautojai. Jei čia ar prie kurios kitos maitinimo įstaigos, kaip yra dabar, stovėtų mašina su savivaldybės logotipu, tai jau tikrai pasmerktų visi komentatoriai. Štai ir atsiranda, jog tas kas galima ponui, nebūtinai leidžiama jonui“.

Socialiniame tinkle prie nuotraukos – arti pusšimtis nuomonių, tačiau įdomu sužinoti oficialią policijos nuomonę šiuo klausimu.

Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate pasiteiravus, ar policijos pareigūnai gali važiuoti pietauti tarnybine mašina, iš pradžių Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė

Aušra Blaževičienė pažadėjo netrukus atsakyti, tačiau vėliau patikslino, kad vis dėlto atsakymas užtruks – dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios nuotraukos pradėtas tarnybinis patikrinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.