Drąsus kaimynas iš gaisro išgelbėjo sutuoktinių porą

Trakų rajono, Žaizdrių kaimo, Liepų gatvės namo gyventojams šių metų rugpjūčio 14-oji įsimis ilgam. Jeigu ne jų kaimyno Dariaus Žuromsko drąsa ir budrumas, sutuoktiniai gaisre būtų praradę ne tik namą, bet ir gyvybes.

Drąsus kaimynas iš gaisro išgelbėjo sutuoktinių porą.<br>PAGD nuotr.
Drąsus kaimynas iš gaisro išgelbėjo sutuoktinių porą.<br>PAGD nuotr.
Drąsus kaimynas iš gaisro išgelbėjo sutuoktinių porą.<br>PAGD nuotr.
Drąsus kaimynas iš gaisro išgelbėjo sutuoktinių porą.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-08-31 16:08, atnaujinta 2017-10-18 03:17

Kaip rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime, tądien apie 22 val. 20 min., šeimininkams jau įmigus, vieno aukšto mediniame name dėl netvarkingos elektros instaliacijos įsiplieskė gaisras. Pirmasis jį pastebėjo kitoje gatvės pusėje gyvenantis D.Žuromskas. Jo dėmesį atkreipė keisti žiburiai kaimynų languose.

D.Žuromskas nedelsdamas išbėgo į lauką ir, pamatęs, kad iš kaimynystėje esančio namo per langą veržiasi dūmai ir liepsnos, apie gaisrą pranešė Bendrajam pagalbos centrui.

„Langai ir durys karštą vasaros naktį buvo atidaryti. Pradėjau belstis ir įėjau vidų. Pamačiau, kad po namą blaškosi jau atsikėlusi kaimynė. Jos vyrą suradau degančiame kambaryje ant grindų. Jis jau buvo apsvaigęs nuo dūmų. Kambaryje degė sienos, lubos ir lova, ant kurios jau buvo užkritusios degančios užuolaidos. Čiupau kaimyną ir ištempiau į lauką, nunešti nuo laiptų jį man padėjo atbėgęs mano šešiolikmetis sūnus. Laimei, žmogus lauke atsigavo, – prisimena tos nakties įvykius D. Žuromskas. – Tada nubėgau į virtuvę norėdamas išnešti dujų balioną.

Kadangi neradau peilio žarnai nupjauti, išvilkau jį į lauką su visa virykle. Su kaimynais dar nustūmėme mašiną. Kaimynė blaškėsi ieškodama savo suaugusio sūnaus, tačiau jis tuo metu buvo išėjęs iš namų“

Pasak D.Žuromsko, liepsnos name plito greitai. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, gyvenamasis namas degė atvira liepsna.

„Į gaisrą subėgo visi Žaizdriai. Po 5 minučių atvažiavo ir ugniagesiai gelbėtojai iš Trakų. Gaisrą jie užgesino greitai, tačiau iš namo liko tik medinės sienos...“ – pasakojo jis.

Pasak Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininko Giedriaus Jasionio, tik D.Žuromsko laiku atliktų veiksmų dėka buvo išgelbėtos žmonių gyvybės, be to, buvo išvengta dujų baliono sprogimo, dėl kurio galėjo nukentėti šalia esantys žmonės ir gyvenamieji namai.

„Socialiai atsakingas Dariaus Žuromsko elgesys gaisro metu ir užgesinus gaisrą yra puikus savanoriškumo pavyzdys Lietuvos piliečiams ir jaunimui, ketinantiems tapti savanoriais ugniagesiais,“ – sakė jis, pridurdamas, kad D.Žuromską būtinai pakvies tapti savanoriu ugniagesiu.

Stiprus ir drąsus 40-metis gelbėtojas yra nemažai sportavęs – lankė kanojų irklavimą ir biatloną. Šiuo metu D.Žuromskas dirba statybose. Su žmona augina sūnų ir dukterį. Jis visada linkęs padėti kitiems, prašantiems pagalbos. Šiuo metu šeima prižiūri 95-erių metų žmonos senelį.

„Rūpinamės, slaugome, vežiojame pas gydytojus. Niekada neatsisakau ir kaimynams padėti,“ – pasakojo D.Žuromskas, tapęs pavyzdžiu visai kaimo bendruomenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.