Kodėl D. Grybauskaitė vis kaišo pagalius į valstybės ratus?

Šalies vadovės išsišokimų, kuriuos greičiausiai padiktavo ne tik noras patikti kuo daugiau paprastų mirtingųjų, bet ir politinė konkurencija, šią savaitę buvo ne vienas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Aug 31, 2015, 9:55 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 5:51 AM

D.Grybauskaitė iššovė mažiausiai tris tokius šūvius, kurių pagrindinis taikinys buvo kairiųjų diriguojama Vyriausybė ir jos vadovas A.Butkevičius.

Prisiminkime. Savaitės pradžioje premjeras kartu su žemės ūkio ministre V.Baltraitiene nuvyko į Briuselį, kur Europos Komisijos paprašė skirti apie 50 mln. eurų Lietuvos pieno gamintojams, taip iš dalies kompensuojant nuostolius, patirtus dėl Rusijos embargo ir pasaulinių pieno kainų.

Prezidentė iškart viešai išrėžė, kad tokią sumą gauti iš Europos rankų nerealu.

Galbūt. Gal premjero ir ministrės veiksmus irgi diktuoja noras pasirodyti prieš bruzdančius ūkininkus. Tačiau kodėl šalies vadovė taip demonstratyviai kaišioja pagalius į valstybės ratus?

Kitaip nei noru dar kartą sumenkinti jos nemėgstamą Vyriausybę to nepaaiškinsi. Kaip neįmanoma paaiškinti ir tiesioginio šalies vadovės įsikišimo į dar vieną tragišką istoriją, kai mirė per Vilijampolės socialinės globos namų Kaune langą iškritęs vienuolikmetis globotinis.

Neįgaliuosius globojantys namai ne kartą garsėjo skandalais, juos draskė vidaus rietenos.

Užvakar šiuose namuose Kaune vėl apsilankiusi šalies vadovė ne tik prieš televizijos kameras griežtai tardė jų direktorių, kodėl neuždaromi įstaigos langai, bet ir pliekė Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, visą Vyriausybę.

O visą atsakomybę dėl to, kad vaikų globos sistemoje esą nėra nieko padaryta nuo sovietinių laikų, beje, jau antrą kadenciją dirbanti prezidentė vertė tik ant šios Vyriausybės, taip pat kitų neįvardytų politikų pečių.

Jei siautėti, tai siautėti. Šiomis dienomis D.Grybauskaitė vėl užgriuvo dėl „Lietuvos jūrų laivininkystės“ (LJL) žlugimo jos jau kaltintą Susisiekimo ministeriją ir jos kuruojamus „Lietuvos geležinkelius“ – esą nesugebama pasiimti Briuselio siūlomų milijonų „Rail Baltica“ projektui. Pakeliui uždrožta ir visai Vyriausybei. Tai atkirtis už tai, kad jos nepaklausyta ir nepaskelbtas LJL bankrotas.

Daugelis atakuotų pareigūnų bandė gintis nuo tos kritikos, tačiau tai darė miglotai ir atsargiai.

Bene griežčiausiai D.Grybauskaitei atsikirto A.Butkevičius – priminė, jog tik ši Vyriausybė pradėjo globos namų sistemos pertvarką, o po prezidentės atakos pieno fronte pareiškė, jog jam yra keista, ir pridūrė, kad artėjant rinkimams „opozicija formuojasi iš visų pusių“.

Kalbant tiesiau, akivaizdu, kad artėjantys Seimo rinkimai iš tiesų didins ir prezidentės, kuriuose ji, be abejo, rems dabartinę opoziciją, apsukas atakuojant šią valdžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.