Šokio pamokos vyks skambant gyvai muzikai

Ukmergės meno mokykla nuo šių naujų mokslo metų siūlo naujieną – klasikinio šokio pamokas pradinukams.  Per trejus mokslo metus vaikai turės galimybę išmokti lietuvių liaudies šokių pagrindų, klasikinio šokio abėcėlės bei susipažins su pasaulio tautų šokiais.

Nuo šiol Ukmergės meno mokykloje bus dėstoma ne tik muzika ir dailė, bet ir šokio menas.<br>D.Zimblienės nuotr.
Nuo šiol Ukmergės meno mokykloje bus dėstoma ne tik muzika ir dailė, bet ir šokio menas.<br>D.Zimblienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Aug 31, 2015, 1:51 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 3:44 AM

„Iki šiol Ukmergėje moksleiviai šokio meno buvo mokomi tik įvairiuose saviveiklinio pobūdžio būreliuose, o mes siūlome rimtą, kokybišką ir profesionalų šokio mokymą. Jis bus vertinamas pažymiais – kiekvienas mokinys turės pasiekimų knygeles, o pabaigus mokslus – bus įteiktas tai liudijantis pažymėjimas. Jį turintis moksleivis galės toliau tęsti šokio meno mokslus dar ketverius metus kitoje – pagrindinio choreografinio ugdymo programoje.

O jei to nenorės, klasikinio šokio pagrindus turės visam savo gyvenimui ir tikrai mokės sušokti valsą, polką ar tango, nereikės, pavyzdžiui, prieš vestuves to mokytis „greituoju būdu“ šokio mokyklose, kaip dabar yra populiaru“, – sakė Ukmergės meno mokyklos direktorius Egidijus Petrikas.

Dar pavasarį vykusio konkurso metu į šią naująją – pradinio choreografinio ugdymo programą buvo atrinkta dešimt 7–9 metų moksleivių.

Kadangi dar yra likusios keturios laisvos vietos, šią savaitę (rugsėjo 4 dieną ) mokykla skelbia papildomą šokiui neabejingų moksleivių atranką.

Visiems įstojusiems Meno mokyklos slenkstį teks minti ir šokio technikos mokytis 6 valandas per savaitę, o mokslai kainuos per 11 eurų per mėnesį.

Mažiesiems šokėjams mokykla siūlo ir šiais laikais gana prabangų dalyką – šokio pamokos vyks skambant tik gyvai muzikai, pianinu jiems akompanuos šios mokyklos muzikos skyriuje dirbanti mokytoja.

„Kiek teko domėtis, mažai kur šalyje siūlomos pradinio šokio ugdymo programos. Ko gero, ant vienos rankos pirštų galima būtų suskaičiuoti choreografijos mokyklas ir Meno mokyklų skyrius, kuriuose tai dėstoma“, – sakė E.Petrikas.

Ukmergės meno mokykloje daugybę metų buvo dėstoma tik muzika ir dailė. Praplėsti ugdymo veiklą ir imtis šokio meno mokymo, mokyklos vadovybė nusprendė po to, kai sėkmingai pasiteisino prieš dvejus metus įsteigta eksperimentinė šokio ankstyvojo ugdymo programa 5–7 metų vaikams.  Joje kasmet mokosi 16–18 mažųjų ukmergiškių.

Iš viso Ukmergės meno mokykloje mokosi 603 moksleiviai. Iš jų daugiausiai – 374 – mokosi muzikos, 211 – dailės, o likusieji – šokio meno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.