Sveikatos mokslų universitete verda mūšis dėl rektoriaus posto

Lietuvos sveikatos mokslų

LSMU įkurtas 2010 m., Kauno medicinos universitetui susijungus su Lietuvos veterinarijos akademija.<br>M.Patašiaus nuotr.
LSMU įkurtas 2010 m., Kauno medicinos universitetui susijungus su Lietuvos veterinarijos akademija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 2, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 9:28 PM

Rinkti rektorių rugsėjo viduryje planuoja universiteto taryba, kuri rugsėjo 30 d. baigs savo penkerių metų kadenciją ir perduos įgaliojimus naujajai tarybai.

Tuo tarpu I.Misevičienė kreipėsi į Lietuvos akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybą, teigdama, kad rektorių turi rinkti jau naujos kadencijos taryba.

„Jei dabartinė taryba nenutrauks pradėtos rektoriaus rinkimų procedūros, tai ji ne tik pasielgtų neetiškai, bet taip pat pažeistų ir Mokslo ir studijų įstatymą“, – teigia profesorė.

Ji nurodo, kad pagal Europos Sąjungos universitetų valdymo gerąją praktiką universiteto taryba rektorių gali rinkti tik savo kadencijos laikotarpiui.

Priešingu atveju, pasak I. Misevičienės, dabartinė LSMU taryba per savo kadenciją rektorių rinks jau antrą kartą, nes 2010 m. rektoriumi jau buvo išrinkusi R.Žaliūną.

Tyrimą jau pradėjusi Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba taip pat turės atsakyti į I.Misevičienės klausimą, ar leistina R.Žaliūnui kandidatuoti į rektorius „de facto ketvirtai kadencijai iš eilės“.

R.Žaliūnas 2002-2010 m. dvi kadencijas iš eilės ėjo rektoriaus pareigas Kauno medicinos universitete, o nuo 2010 m yra LSMU rektorius.

LSMU įkurtas 2010 m., Kauno medicinos universitetui susijungus su Lietuvos veterinarijos akademija.

Pagal Mokslo ir studijų įstatymą, tas pats asmuo tos pačios aukštosios mokyklos rektoriumi gali būti renkamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Kaip buvo skelbta, Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba tiria ir I.Misevičienės abejones dėl pačios dabartinės universiteto tarybos teisėtumo. Teigiama, kad taryba 2010 m. buvo išrinkta galimai pažeidžiant šalies teisės aktus ir mažiausiai du iš 11 tarybos narių neteisėtai užima pareigas bei gauna už tai atlyginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje