Pratybose laukiama apie 1 tūkst. karių ir civilių iš užsienio

Lapkritį planuojamuose karinėse

Pratybų tikslas – treniruoti daugianacionalines bataliono kovines grupes vykdyti operacijas ir gerinti tarptautinių vienetų sąveiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pratybų tikslas – treniruoti daugianacionalines bataliono kovines grupes vykdyti operacijas ir gerinti tarptautinių vienetų sąveiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2015, 4:33 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 5:35 AM

Vyriausybės ketinama prašyti leidimo į Lietuvą atvykti iki 915 karių ir karinėms pajėgoms priskirtų civilių tarnautojų su ginkluote, amunicija ir karine technika.

Planuojama, kad dalyvauti karinėse pratybose „Geležinis kardas 2015“ atvyktų iki 100 Čekijos, iki 200 Jungtinės Karalystės, iki 300 Latvijos, iki 150 Lenkijos, iki 20 Vengrijos, iki 100 Vokietijos, iki 30 Kanados ir iki 15 Gruzijos karių ir karinėms pajėgoms priskirtų civilių tarnautojų.

Planuojama, kad pratybose iš viso dalyvaus apie 2 tūkst. karių, BNS informavo Krašto apsaugos ministerija.

Pratybas lapkričio 8–21 dienomis organizuoja Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos. Jos vyks Pabradės poligone ir jo apylinkėse.

Pratybų tikslas – treniruoti daugianacionalines bataliono kovines grupes vykdyti operacijas ir gerinti tarptautinių vienetų sąveiką.

Pernai pratybose „Geležinis kardas“ dalyvavo apie 2,5 tūkst. karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.