Senosiose Kauno kapinėse daro kas ką nori

Kauniečiai nepaiso draudimų ir Ramybės parke palieka automobilius bei vedžioja šunis. Vairuotojai bandomi tramdyti baudomis, o į šunų mylėtojų pažeidimus kol kas žiūrima pro pirštus.

Ramybės parke vairuotojai net ir greta stendo, informuojančio apie galiojančius draudimus, įsigudrina palikti savo automobilius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramybės parke vairuotojai net ir greta stendo, informuojančio apie galiojančius draudimus, įsigudrina palikti savo automobilius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Sep 8, 2015, 6:30 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 8:45 PM

Senosiose neveikiančiose Kauno kapinėse stovi stendai, informuojantys gyventojus, jog šioje vietoje galioja keli draudimai.

Ramybės parke negalima važinėti automobiliais ir motociklais, šiukšlinti, vedžioti šunis, niokoti gamtą ir deginti laužus.

Tačiau ne visiems gyventojams šie draudimai rūpi. Viešosios tvarkos atstovai su pažeidėjais bando kovoti, o Centro seniūnijos darbuotojai tiki kauniečių sąmoningumu ir pažeidėjus gaudyti ketina rudeniui įsibėgėjus.

Į taisykles – nusispjauna

Greta Ramybės parko gyvenantys kauniečiai dažnai mato, kad parko teritorijoje netoli mečetės bei kitoje žaliojo ploto vietoje – prie laidojimo namų vairuotojai ant pėsčiųjų takų ir net ant vejos palieka automobilius.

„Dažnai matau neleistinose vietose stovinčių automobilių. Pikta, kad kai kuriems žmonėms į draudimus ir taisykles nusispjauti“, – sakė greta ramybės oazės gyvenanti Greta Tirulienė.

Kita kaunietė Rima Augustinienė tvirtino, kad kartais neapsikentusi kviečia viešosios tvarkos ekipažus, tvarkdariai įžūlius vairuotojus baudžia, tačiau pažeidėjų ir vėl atsiranda.

Daug aistrų kyla dėl šunų

Gyventojai nepaiso ir draudimo buvusiose senosiose Kauno kapinėse vedžioti šunis.

Parke įrengtoje vaikų žaidimo aikštelėje su dukra žaidusi kaunietė Raminta Sodaitienė tvirtino, kad nuolat mato, kaip miestiečiai parke vedžioja savo augintinius ir į pastabas apie taisyklių pažeidimus nereaguoja.

„Tai nepagarba vietai, kur buvo kapinės“, – įsitikinusi moteris.

Šunų mylėtojai buvo kitos nuomonės.

„O tai kur mums savo šunis vedžioti? Argi jie ką nors bloga daro? Žmonės daugiau teršia ir parką prišiukšlina“, – atkirto su šunimi po parką vaikščiojęs Justinas Gylys.

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Rimas Sidara sakė, kad už automobilių statymą neleistinose vietose gresia baudos nuo 15 iki 40 eurų.

Ramybės parko teritorijoje Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai už tai šiemet nubaudė 20 asmenų.

Kontroliuoti, ar kauniečiai laikosi gyvūnų laikymo taisyklių, patikėta miesto seniūnijoms, policijai ir aplinkosaugininkams.

Rudenį žada rengti akcijas

Centro seniūnijos Karmelitų seniūnaitijos, kurios teritorijoje yra Ramybės parkas, seniūnaitis Romualdas Dumčius sakė, kad dalis gyventojų patys prašė uždrausti šunis vedžioti šioje vietoje. Todėl tai ir buvo padaryta.

„Kai Ramybės parke atsirado apie draudimus informuojantys ženklai, dalis gyventojų šunis pradėjo vedžioti greta parko. Žinoma, atsiranda ir tokių, kurie su keturkojais vaikšto pačiame parke. Tačiau jų tikrai sumažėjo“, – teigė seniūnaitis.

R.Dumčius tvirtino, kad rudeniui įsibėgėjus vis dėlto rengs akcijas ir gaudys pažeidėjus bei įspės gyventojus apie draudimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.