Įvertins prieš Kremliaus politiką kovojančius Rusijos muzikantus

Kultūros ministras Šarūnas

Sidabrinis ženklas Borisui Grebenščikovui, aktyviai kovojančiam prieš Kremliaus politiką, bus įteikti už pilietiškumo ir pagarbos kultūrų raiškos įvairovei skatinimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sidabrinis ženklas Borisui Grebenščikovui, aktyviai kovojančiam prieš Kremliaus politiką, bus įteikti už pilietiškumo ir pagarbos kultūrų raiškos įvairovei skatinimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2015, 10:34 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 3:07 AM

Sidabriniai ženklai šiems roko muzikantams, aktyviai kovojantiems prieš Kremliaus politiką, sekmadienį bus įteikti už pilietiškumo ir pagarbos kultūrų raiškos įvairovei skatinimą, teigia ministerija.

„Šie du muzikantai bus įvertinti už ypatingus nuopelnus, stiprinant kultūrų dialogą, puoselėjant tautinę ir religinę santarvę, ugdant visuomenėje humanistines vertybes. Tai tie žmonės, kurie rūpinasi demokratinės ir atviros visuomenės, pilietinio solidarumo, asmens ir visuomenės santykių darnos stiprinimu“, – ministerijos pranešime Š.Birutis.

Šį savaitgalį Vilniuje vykstantis festivalis mini 30 metų sukaktį nuo pirmojo „Lituanikos“ festivalio 1985-aisiais.

Anot ministro, prieš tris dešimtmečius „Lituanikos“ roko festivalis buvo pasirengimas kovai už Lietuvos nepriklausomybę. Pasak festivalį globojančio Š.Biručio, roko muzika sovietmečiu kvietė maištauti ir vienytis kovai už nepriklausomybę, saviraiškos laisvę, toleranciją, prisiminti bei pagerbti kovų už laisvę simbolius.

„Prieš tris dešimtmečius „Lituanika“ buvo vienintelis tuometėje Sovietų Sąjungoje rengtas roko festivalis, vykęs keletą metų iš eilės. Tai buvo laisvės vertybes skleidžiantis festivalis, nuo kurio prasidėjo kultūriniai judėjimai, tokie kaip Roko maršas, o vėliau visa tai išaugo net į Sąjūdį“, – teigia Š.Birutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.