Nerege apsimetusiai Šiaulių politikei panaikinta negalia

Seimo nario Edvardo Žakario dešiniąja ranka laikyta jo padėjėja šiaulietė politikė 50 metų Virginija Račienė vis labiau artėja prie teisiamųjų suolo.

Jei teismas pripažins V.Račienę kalta, jai grės įkalinimas iki 8 metų.<br>G.Šiupario nuotr.
Jei teismas pripažins V.Račienę kalta, jai grės įkalinimas iki 8 metų.<br>G.Šiupario nuotr.
Jei teismas pripažins V.Račienę kalta, jai grės įkalinimas iki 8 metų.<br>G.Šiupario nuotr.
Jei teismas pripažins V.Račienę kalta, jai grės įkalinimas iki 8 metų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 21, 2015, 8:27 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 4:02 PM

Dėl menamos regėjimo negalios įklimpusios V.Račienės veiklą tyrę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai šiai šiaulietei dar rugpjūtį pareiškė įtarimus dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo.

O pirmadienį Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (NDNT) nusprendė panaikinti V.Račienei anksčiau nustatytą darbingumo lygį ir specialųjį poreikį.

V.Račienei išduotos darbingumo lygio ir specialiųjų poreikių nustatymo pažymos bei neįgaliojo pažymėjimas pripažinti negaliojančiais.

„Tokį sprendimą priėmėme gavę naujų medicininių duomenų apie V.Račienės sveikatos būklę ir susipažinę su Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamo ikiteisminio tyrimo medžiaga“, – aiškindamas jo motyvus sakė NDN direktorius Manfredas Žymantas.

V.Račienės negalios vertinimo byloje esančių medicininių dokumentų patikrinimą NDNT pradėjo žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimams apie galimai nepagrįstai nustatytą darbingumo lygį ir specialiuosius poreikius.

Pasikeitus sveikatos būklei, atsiradus naujų susirgimų asmuo turi teisę kreiptis dėl naujo siuntimo į NDNT darbingumo lygiui arba specialiesiems poreikiams nustatyti.

Seimo nario Edvardo Žakario dešiniąja ranka laikytą jo patarėją, buvusią Šiaulių miesto tarybos narę V.Račienę demaskavo šių metų pradžioje atliktas „Lietuvos ryto“ žurnalisto tyrimas.

Paaiškėjo, kad penkerius metus iš „Sodros“ gauna išmokas dėl regėjimo negalios gaunanti, net 90 procentų regos remiantis jai išduotais dokumentais netekusi V.Račienė vairuoja automobilį, kuriuo vežioja aklą Seimo narį E.Žakarį.

Jei teismas pripažins V.Račienę kalta, jai grės įkalinimas iki 8 metų. Kartu buvusia Šiaulių politike į teisiamųjų suolą turėtų sėsti ir jos šeimos gydytoja Elena Mockuvienė bei akių ligų gydytoja Danutė Milkintienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.