Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus ambasadorei Kinijoje

Lietuvos Respublikos Prezidentė

Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus ambasadorei Kinijoje<br>M.Patašiaus nuotr.
Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus ambasadorei Kinijoje<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 21, 2015, 5:44 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 5:05 PM

Šalies vadovė su ambasadore aptarė dvišalių santykių svarbą, ekonominių ryšių stiprinimo galimybes, bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose, švietimo, studentų mainų ir kultūros srityse.

Pasak Prezidentės, nors Lietuvos ir Kinijos dvišalė prekyba 2014 m., palyginti su 2013 m., padidėjo 18 proc., būtina ir toliau ieškoti naujų sektorių Lietuvos eksportui. Šiuo metu vieni perspektyviausių Lietuvos eksporto į Kiniją sektorių yra logistikos paslaugos, lazeriai, mediena ir medienos dirbiniai, chemijos pramonė, žemės ūkio produktai.

Prezidentė su ambasadore taip pat aptarė bendradarbiavimą švietimo ir studentų mainų srityse. Lietuvoje yra puikių galimybių studentams iš Kinijos studijuoti inžineriją, architektūrą, mediciną ir kitas disciplinas.

Kinijos ir Lietuvos diplomatiniai santykiai užmegzti 1991 m. rugsėjo 14 dieną, primenama Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

1963 m. gimusi I.Marčiulionytė studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą, vertimą iš anglų kalbos, baigė tarptautinių santykių ir diplomatijos mokslų daktaro laipsnio kursą. Ambasadorė ėjo Užsienio reikalų ministerijos Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento direktoriaus pareigas, 2003-2010 m. buvo Lietuvos Respublikos nuolatinė atstovė prie UNESCO, 1999-2003 m. – Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos viceministrė. I. Marčiulionytė kalba angliškai, rusiškai ir prancūziškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.