Anykščiai atsivers rudens sutemose – tokio miesto dar nematėte

Šeštadienio vakarą Anykščiuose pirmą kartą rengiamos Pasaulinės turizmo dienos sutiktuvės. Rudens sutemose atsiveriančios svarbiausios miesto kultūros erdvės vilios jas atrasti garsais, kvapais ar kitokiais potyriais.

Anykščiuose pirmą kartą rengiamos Pasaulinės turizmo dienos sutiktuvės.<br>V.Balkūno nuotr.
Anykščiuose pirmą kartą rengiamos Pasaulinės turizmo dienos sutiktuvės.<br>V.Balkūno nuotr.
Iki vidurnakčio bus atviros ir Šv.Mato bažnyčios bokšto durys, o užkopusieji į apžvalgos aikštelę, jei tik bus geras oras, pro monoklį galės pasigrožėti žvaigždėtu dangumi.<br>V.Balkūno nuotr.
Iki vidurnakčio bus atviros ir Šv.Mato bažnyčios bokšto durys, o užkopusieji į apžvalgos aikštelę, jei tik bus geras oras, pro monoklį galės pasigrožėti žvaigždėtu dangumi.<br>V.Balkūno nuotr.
Ieškančius ramybės oazių Rašytojų kalnelyje sutemus pasitiks specialiai apšviesta Antano Baranausko klėtelė.<br>V.Balkūno nuotr.
Ieškančius ramybės oazių Rašytojų kalnelyje sutemus pasitiks specialiai apšviesta Antano Baranausko klėtelė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2015, 9:39 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 5:05 PM

Tik šį vieną vakarą nuo 19 iki 24 val. mieste vakarojantiems anykštėnams ir miesto svečiams visose atvertose muziejų ekspozicijose ir renginiuose bus galima lankytis nemokamai, skelbia Anykščių rajono savivaldybė.

Norintiems praleisti vakarą gryname ore ir atrasti kitokį, dieną nematomą, miestą Anykščių turizmo informacijos centras   rengs dviejų valandų nakties ekskursijas pėsčiomis po senamiestį. Iki vidurnakčio bus atviros ir Šv.Mato bažnyčios bokšto durys, o užkopusieji į apžvalgos aikštelę, jei tik bus geras oras, pro monoklį galės pasigrožėti žvaigždėtu dangumi.

Ieškančius ramybės oazių Rašytojų kalnelyje sutemus pasitiks specialiai apšviesta Antano Baranausko klėtelė ir iliuminuotas Antano Žukausko-Vienuolio memorialinis namas-muziejus, muziejaus erdvėje visą vakarą skambės ausiai maloniausia giesmė – Antano Baranausko poemos „Anykščių šilelis“ tekstai įvairiomis pasaulio kalbomis.

Mėgstančių praleisti vakarą vandenyje iki pusiaunakčio lauks Anykščių plaukimo baseinas „Bangenis“. Jis kviečia pasimėgauti pasiplaukiojimu baseine ir kitais maloniais pojūčiais keturiose skirtingose pirtyse ar sūkurinėje vonioje.

Poezijos ir muzikos garsų spektaklis „Dar penkios minutės nakties“ vakare kviečia į Sakralinio meno centrą. Ten svečius pasitiks aktorius Giedrius Arbačiauskas ir violončelininkė Agnė Arbačiauskienė. Anykščių menų inkubatoriuje-menų studijoje treneris Dainius Mykolaitis mokys cigun tai či gimnastikos paslapčių aromatų pripildytoje tamsoje.

Iki pusiaunakčio truks programa ant Šventosios kranto, miesto kempinge, nuo vasaros stovinčiame „Teku taku“ tipyje. Šioje stoginėje bus kuriamas jaukus mistinis vakaras, gyvai gros grupė-projektas „Sovijus“ iš Kauno, pasklis egzotiškos „chai“ arbatos kvapas, veiks runų ir šviestuvų gamybos, mandalų pynimo dirbtuvės.

Šalia, kempinge prie Šventosios, įsikūręs kavos namelis iki 2 val. nakties vilios kavos kvapais kviesdamas pasimėgauti viena skaniausių mieste juodąja arba baltinta kava. Sušilti ir išgerti gardžios kavos su šiltomis anykštėniškomis bandelėmis visą vakarą kvies ir kavinukė „Paukštukas Pūga“ miesto centre, A.Baranausko aikštėje.

„Nepraleiskite progos pamatyti Anykščius būtent sutemus – ypač jei jau esate matę svarbiausias miesto vietas dieną. Naktį patirsite visai kitokių įspūdžių, susidursite su paslaptingu miestu, slepiančiu jaudinančias istorijas. Praleiskite vakarą mieste su visa šeima ar draugais – čia kelias valandas bus smagu ir mažiems, ir dideliems“, – sako Anykščių turizmo informacijos centro direktorius Rimantas Sereičikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.