Klaipėdos politikas dėl savo pareiškimų aiškinsis kriminalistams

Klaipėdos miesto tarybos narys Viačeslavas Titovas turės aiškintis uostamiesčio kriminalistams, kodėl Lietuvą pavadino fašistine valstybe. Taip nusprendė Klaipėdos apygardos prokuratūra, gavusi savivaldybės tarybos Etikos komisijos pagalbos prašymą.

V.Titovo laukia dideli nemalonumai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Titovo laukia dideli nemalonumai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 30, 2015, 2:37 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:36 PM

Lietuvą žeminančių epitetų Klaipėdos politikas pažėrė rugpjūčio pabaigoje, kai iš mūsų šalies buvo išprašyti į konferenciją uostamiestyje atvykę trys lektoriai.

Dėl to į Etikos komisiją kreipėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Mane kaip klaipėdietį ir kaip pilietį toks pareiškimas šokiravo ir papiktino. Manau, panaši ne vieno politiko pozicija. Kita vertus politikai turi teisę išsakyti savo poziciją, bet tikrai laikas visiems suvokti, kad kad už savo žodžius reikia atsakyti. Gyvename pakankamai sudėtingais laikais ir kiekviena kibirkštėlė, kiekviena provokacija, neatsargiai ar sąmoningai pasakytas žodis gali turėti tam tikrą nepageidaujamą poveikį, turint galvoje kiršinimą ar supriešinimą“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Komisijos posėdyje V.Titovas tikino, jog myli Klaipėdą ir stengiasi daryti viską, kad jos gyventojams būtų geriau,

Nemalonumų politikas prisidarė prieš visuomeninių organizacijų rengtą forumą „Etnonacionalizmas – grėsmė saugumui ir stabilumui pasaulyje“, kai į Lietuvą nebuvo įleisti trys lektoriai.

Tarp jų – vienas iš aktyviausių vadinamojo „Latvijos antifašistinio komiteto“ narys ir kovo 16-ąją surengto mitingo prieš Latvijos legionierius organizatorius Josifas Korenas, europarlamentarės iš Latvijos Tatjanos Ždanok padėjėjas Aleksandras Kuzminis ir istorikas Aleksandras Ržavinis.

„... nedraugišką Migracijos departamento veiksmą galima vertinti kaip provokuojantį ir kenkiantį Lietuvos įvaizdžiui – teisinei bei demokratinei valstybei, kuri laikosi tarptautinės teisės normų, tarp jų ir nuomonių išreiškimo laisvės bei taikių susirinkimų laisvės. Draudimas įvažiuoti į Lietuvą išvardintiems asmenims, pripažintiems Europos Sąjungoje specialistams, kenkia mūsų šalies įvaizdžiui žmogaus teisių gynėjų, antifašistų, mokslų bendrijų atstovų, žurnalistų bei visuomeninių veikėjų akyse,“, – po incidento teigė V.Titovas.

Etikos komisija balsų dauguma pripažino, kad tarybos narys V.Titovas pažeidė etikos kodeksą ir rekomendavo viešai atsiprašyti už tai. Tačiau atlikti išsamų visapusišką tyrimą komisija neturi galimybės, todėl dėl politiko išsakytų teiginių nusprendė kreiptis į Klaipėdos apygardos prokuratūrą.

„Gavome pranešimą iš prokuratūros, kad medžiaga dėl V.Titovo perduota Klaipėdos kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybai, kuri atliks tyrimą, – sako Etikos komisijos pirmininkė Aldona Staponkienė. – Kol kas politikas viešai neatsiprašė. Praėjusiame tarybos posėdyje jis nepasirodė, neatėjo ir į Etikos komisijos posėdį, kur buvo kviečiamas dėl nedeklaruotų viešųjų ir privačiųjų interesų. Galėjo viską paaiškinti raštu, bet ir tuo nepasinaudojo. Paprasčiausiai dingo ir tiek. Buvo konstatuota, kad V.Titovas pažeidė politiko elgesio kodeksą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.