Po kieno sparnu prisiglaus Balerina?

Sunkus tas menininkų gyvenimas. Ypač kai pristinga įkvėpimo, mecenatai nusigręžia, o teatras ima panašėti į sudegusį.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

2015-09-30 06:31, atnaujinta 2017-10-12 18:36

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pastaraisiais metais atrodo nelyg rėmėjų karštligiškai ieškanti baleto trupė, kurios spektakliai vis nykesni ir nykesni. Išskyrus vieną – melodramą apie tai, kaip Balerina negali nešokti.

Tokią pravardę turintis FNTT vadovas K.Jucevičius jau seniai neteko primadonos vaidmens iki šiol trupę prižiūrinčios Vidaus reikalų ministerijos (VRM) akyse. Ypač po to, kai tapo specialiuoju liudytoju, nes galėjo reikalauti kyšio iš jį sekusio advokato.

Ką ir kalbėti apie muilo operą, kurios kiekvienoje serijoje K.Jucevičius suko uodegą (tiksliau, liežuvį) nuo melo detektoriaus.

Vos VRM vadovybė spėjo parengti įstatymo pataisas, pagal kurias pasitikrinti poligrafu vengiantis pareigūnas netektų teisės dirbti su slapta informacija, Balerina sukurpė naują spektaklio scenarijų.

Dabar kone K.Jucevičiaus kišenine firma tapusi FNTT prašosi prieglobsčio nebe S.Skvernelio kontoroje, o Finansų ministerijoje (FM).

Idėją prijungti FNTT prie FM ir taip šią tarnybą paversti marionetine struktūra ypač aktyviai savo valdymo laikais stūmė konservatoriai.

Bet tam, pateikęs labai svarių argumentų, pasipriešino buvęs ilgametis FNTT vadovas R.Boreika. Jis dėl to prarado postą, tačiau tarnybą išsaugojo.

K.Jucevičius, kol dar VRM vadovavo D.Barakauskas, irgi lyg velnias kryžiaus kratėsi FNTT įliejimo į FM.

Bet generolas, kai jo kėdė ministru tapus S.Skverneliui pradėjo braškėti, kaip tikra balerina atliko piruetą 180 laipsnių kampu ir pats pasiprašė prieglobsčio pas finansų ministrą R.Šadžių.

Bet nebūtų nuostabu, kad žemaitišku būdu garsėjantis R.Šadžius generolui atsuktų nugarą.

Jeigu taip ir nutiktų, kur toliau, norėdamas išsilaikyti kapitono tiltelyje, K.Jucevičius vairuos FNTT burlaivį?

Yra Aplinkos ministerija, tačiau ją itin akylai prižiūri ir kartkartėmis kompiuterius patikrina Specialiųjų tyrimų tarnyba. Yra Ūkio ir Energetikos ministerijos, bet ir ten sunkoka įsisprausti. Žemės ūkis nuo meno toli kaip Plutonas nuo Saulės.

Liktų viena išeitis – Kultūros ministerija. Aišku, prijungtą prie jos tokią tarnybą tektų išsyk palaidoti, užtat Balerina bent pateisintų savo pravardę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.