„Volkswagen“ pajus lietuvių rūstybę

Pagaliau išmušė aplinkos ministro K.Trečioko valanda.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 1, 2015, 6:58 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 2:16 PM

Iki šiol visuomenės apklausos liudijo, kad apie šio politiko veiklą žino tik maždaug du suaugę Lietuvos žmonės iš dešimties.

Tačiau jau netrukus K.Trečioko pavardę puls minėti ir visa Europa. Ką ten Europa, visas pasaulis!

Mat du dešimtmečius Europos automobilių kapinėmis vadinamos Lietuvos aplinkos ministras paskelbė nuožmų karą aplinkos teršėjams – nusprendė skaičiuoti šalies keliais riedančius apynaujus vokiškus automobilius „Volkswagen“ ir pagrasino bausti jų gamintoją.

Tik išgirdęs apie „Volkswagen“ naudojamą melagingus taršos duomenis rodančią įrangą, K.Trečiokas pasigyrė, kad Lietuva tyrimo ėmėsi net be Europos Komisijos raginimų ir ketina tartis su teisininkais, kokios kompensacijos galima reikalauti iš vieno didžiausių pasaulio automobilių gamintojų už gamtai padarytą žalą.

Ministras įtaria, kad nauji dyzelinu varomi „Volkswagen“ Lietuvos gamtą nuodija kur kas labiau negu 20 metų arba dar senesnės mūsų keliais riedančios griuvenos, kurių net automobiliais pavadinti neapsiverčia liežuvis.

Tokių baisių įtarimų apniktas K.Trečiokas tikriausiai nė karto nesilankė ir tokių senienų ardymo aikštelėse, kuriose tepalai porą metrų prasiskverbę į gruntą ir joks augalas ten nesužaliuos kelis dešimtmečius.

Kad ir kaip būtų, aplinkos ministras pasidžiaugė, kad tyrėjų akiratyje atsidūrusių „Volkswagen“ Lietuvoje važinėja mažai, nes šalyje išvis perkama mažai naujų automobilių.

Susidaro įspūdis, kad pasaulio, Europos, o kartu ir Lietuvos aplinkos didžiajam sergėtojui mieliausias įprastas vaizdas mūsų keliuose: dūmuose skęstantis iš trijų mašinų surinktas pensininkas „VW Passat“, kuris netrukus bus išardytas artimiausiame laužyne ir taps donoru dar keliems bendraamžiams „VW Passat“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?