Didžiulėje mokykloje beliko septyni mokiniai

Praėjo tie laikai, kai Šilgalių pagrindinėje mokykloje (Pagėgių sav.) mokydavosi apie 100 mokinių. Dabar renovuotas didžiulis pastatas stovi vos ne tuščias, net jokios iškabos ant fasadinės namo sienos nėra, rašo silokarcema.lt.

Kadaise Šilgalių pagrindinėje mokykloje (Pagėgių sav.) mokydavosi apie 100 mokinių.<br>„Silokarcema.lt“ nuotr.
Kadaise Šilgalių pagrindinėje mokykloje (Pagėgių sav.) mokydavosi apie 100 mokinių.<br>„Silokarcema.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

silokarcema.lt

Oct 1, 2015, 11:49 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 1:18 PM

Šią ugdymo įstaigą pertvarkius ir pavadinus ją Stoniškių pagrindinės mokyklos Šilgalių mokykla-daugiafunkciu centru, vaikai iš Šilgalių pradėti vežti į Stoniškius. Šiais mokslo metais tame centre tesimoko septyni vaikai – antros ir ketvirtos klasių vienas komplektas.

Stoniškių pagrindinės mokyklos direktorė Jūratė Mažutienė „Šilokarčemai“ pasidžiaugė tik tiek, kad mišrią ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupę Šilgaliuose lanko net dešimt vaikučių – tai ten dar bus pirmokėlių.

Stoniškių pagrindinėje mokykloje yra po dešimt antrokų ir ketvirtokų. Jeigu ir tie septyni mokiniai iš Šilgalių būtų vežami į Stoniškius, nereikėtų Šilgaliuose mokytojos ir taip būtų sutaupytas vienos mokytojos darbo užmokesčiui naudojamos lėšos.

Pagėgių savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Virginija Sirvidienė sakė nemananti, kad būtų sutaupytas darbo užmokestis, – ta mokytoja dabar neturėtų darbo ir negautų atlyginimo.

Be to, toks buvęs antrokų ir ketvirtokų tėvų pageidavimas, kad šiais mokslo metais jie mokytųsi Šilgaliuose. Kitais mokslo metais tie vaikai turbūt jau bus vežami į Stoniškius. Šilgaliuose liks tuščios klasės, kurios žiemą ir toliau bus šildomos iš mokyklos pastate esančios katilinės.

Bet visiškai tuščios patalpos ten kaip ir nebūna. Pagėgių savivaldybės tarybos š. m. liepos 30 dienos sprendimu patvirtintas dar vienas – mokytojo padėjėjo – etatas. Dabar Šilgalių mokykloje-daugiafunkciame centre yra tokios pareigybės: skyriaus vedėjas, socialinis pedagogas, mokytojas, priešmokyklinio ugdymo pedagogas, bibliotekininkas, mokytojo padėjėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.