Į girios tankmę – pasislėpti nuo gyvenimo triukšmo

Atokioje Biržų girios vietoje grybautojai atsitiktinai aptiko keistą namelį, kuriame, kaip spėjama, dažnai apsistoja kažkokiais ritualais užsiimantis žmogus, rašo portalas siaure.lt.

Manoma, kad šį būstą įrengęs žmogus greičiausiai norėjo vienatvės.<br>„Siaure.lt“ nuotr.
Manoma, kad šį būstą įrengęs žmogus greičiausiai norėjo vienatvės.<br>„Siaure.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

siaure.lt

Oct 1, 2015, 12:44 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 12:26 PM

Šį keistą būstą apžiūrėję Biržų rajono aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai sakė, jog jį įrengęs žmogus greičiausiai norėjo vienatvės. Keistą vietą galima rasti viduryje miško nebent tik atsitiktinai užklydus.

Girios viduryje pastatytas savotiškas vigvamas, aptrauktas polietilenu ir apkaltas medžiais. Viduje yra čiužinys bei dar vienas mažas suvyniojamas čiužinukas. Čia pat iš plytų pastatytas židinys. Vigvamo viduje yra nemažai knygų ir drabužių.

Šalia keisto statinio lauke taip pat yra laužavietė. Aplink būstą miške padarytas takas, pažymėtas paremtais sausuoliais.

Pasak rajono Aplinkos apsaugos agentūros inspektoriaus Artūro Griškos, matyti, kad čia apsistojęs ne valkata, bet intelektualus ir gana pasiturintis žmogus. Pastebėta, jog į tą vietą dažniausiai vakarais atvykstama automobiliu.

Tuo metu, kai inspektorius kartu su kolege Mante Ramanauskiene apžiūrėjo šį neįprastą statinį, jame įsikūrusio žmogaus nebuvo. Nebuvo ir netoliese kartais žmonių pastebimo automobilio.

Inspektoriai sakė apie šį radinį pranešiantys Biržų miškų urėdijos darbuotojams. Jie turi žinoti, kad miške atsirado keistas gyventojas. Be to, bus bandoma surasti šį asmenį ir įspėti, kad miško viduryje laužaviečių kurti negalima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.