Staipytis su uniforma gali kas nori – niekas nenubaus

Šią savaitę internete pasklidusiame vaizdo įraše užfiksuota mergina pridarė nemažai rūpesčių ir gėdos Lietuvos policijai.

Šią savaitę internete pasklido vaizdo įrašas, kuriame moteris buvo apsivilkusi pareigūno uniformą.<br>Stop kadras.
Šią savaitę internete pasklido vaizdo įrašas, kuriame moteris buvo apsivilkusi pareigūno uniformą.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 2, 2015, 9:37 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:51 AM

Policijos pareigūno tarnybine uniforma apsivilkusi moteris  užfiksuota akivaizdžiai neblaivi ir rodanti nešvankius gestus.

Įdomu tai, kad teisinės atsakomybės už neteisėtą pareigūno uniformos dėvėjimą nėra.

Nubaus už chuliganizmą

„Jai gali būti pritaikyta atsakomybė už chuliganizmą. Teisinio reglamentavimo, pagal kurį būtų baudžiami asmenys, neteisėtai dėvėję oficialią policijos pareigūno uniformą, nėra.

Mergina vartojo necenzūrinius žodžius ir rodė ženklus. Tai – chuliganizmas“, – sakė Policijos departamento atstovė Simona Ludavičiūtė.

Nedidelis chuliganizmas, tai yra, necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo dvidešimt aštuonių iki aštuoniasdešimt šešių eurų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Kita vertus, nelabai aišku, kaip moteriai bus pritaikyta atsakomybė, jeigu ji vartojo necenzūrinius žodžius ir gestus Vokietijoje.  S.Ludavičiūtė nebuvo tikra, kaip būtų galima nubausti Lietuvos pilietę už chuliganizmą kitoje šalyje.

Policijos departamento atstovė sakė, kad atvejai, kai civiliai apsimeta pareigūnais, retoki. Tiesa, prieš daugelį metų policijos pareigūnų uniformomis disponavo nusikalstamo pasaulio atstovai. Apsimetę pareigūnais jie darydavo įvairius nusikalstamus. 

„Disponavimas policijos pareigūnų uniformomis nusikalstamais tikslais vyko prieš daugelį metų. Šiuo metu tai nevyksta. O pramogų tikslais policijos uniformos, ypač seno pavyzdžio, naudojamos neretai“, – sakė ji.

Tiria situaciją

Įstatymas draudžia pareigūnams tarnybinę uniformą ar jos dalis savavališkai perduoti tretiesiems asmenimis – ne policijos pareigūnams.

Vaizdo įraše užfiksuota moteris sakė, kad uniformas į Vokietiją atgabeno buvęs Elektrėnų pareigūnas.

„Buvo minėta, kad tai buvęs pareigūnas. Aplinkybes tiria Vilniaus imuniteto tarnybos pareigūnai. Dar duomenų neturime“, – sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

Socialiniuose tinkluose pasklidus vaizdo įrašui, jame užfiksuota mergina D.Malec pati susisiekė su portalu lrytas.lt. Moterį filmavo jos draugė Jorūnė J., kurios profilyje ir buvo paskelbtas vaizdo įrašas.

Moteris sakė, kad uniformas atvežė jos draugė Renata, kurios brolis yra buvęs pareigūnas Elektrėnuose.

Uniformų – pilna spinta

Namuose jos draugė Renata laikė daugybę uniformų. Vakare kiek išgėrusios merginos ir kiti šeimynykščiai nusprendė pakvailioti ir persirengė pareigūnų uniformomis.

D.Malec teigimu, spintoje buvo policijos paltų, marškinių, kelnių, skrybėlių, žieminių kepurių ir netgi neperšaunama liemenė. Tarp drabužių buvo ir diržas su ginklo dėklu.

Pašnekovė teigė nežinanti, iš kur jos draugė Renata galėjo gauti tiek policijos uniformos dalių ir kaip jas atsigabeno į Vokietiją.

Viskas vyko Vokietijoje 2012 metais. Ten draugės atvažiavo dirbti. Vėliau jų keliai išsiskyrė, o buvusios draugės tapo priešėmis. D.Malec sakė, kad yra šantažuojama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.