Neapšilęs ministerijoje V. Vigelis turėtų nesušalti Seime

Iš kultūros viceministro posto išspirtas buvęs Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis rado prieglobstį Seime. Jis tapo Darbo partijos frakcijos seniūno Kęstučio Daukšio padėjėju. Liepos pabaigoje iš kultūros viceministro posto esą savo noru pasitraukęs V.Vigelis prieš tai ministerijos slenkstį mynė vos kelias savaites. Ne kasdien K.Daukšio padėjėją galima sutikti ir Seimo koridoriuose.

Vėtytas ir mėtytas V.Vigelis atsidūrė parlamente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vėtytas ir mėtytas V.Vigelis atsidūrė parlamente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vėtytas ir mėtytas V.Vigelis atsidūrė parlamente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vėtytas ir mėtytas V.Vigelis atsidūrė parlamente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Oct 5, 2015, 11:09 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 10:46 PM

Švenčionių rajone gyvenantis buvęs meras parlamentarą dažniausiai konsultuoja telefonu.

„V.Vigelis man padeda tada, kada reikia. Jis atsakingas už savivaldos reikalus. Niekas nesiginčys, kad jis tai išmano“, – „Lietuvos rytui“ sakė K.Daukšys.

Šešis padėjėjus pasirinkęs parlamentaras aiškino, kad stengiasi komandoje turėti įvairių sričių specialistų. Pavyzdžiui, joje darbuojasi buvusi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė.

K.Daukšys tikino, kad dėl buvusio Švenčionių mero įdarbinimo kultūros viceministru kilęs skandalas jo negąsdino: „Vertinu žmogaus dalykines savybes – man padėjėjas reikalingas tam, kad tam tikrais klausimais jis būtų protingesnis už mane, o visos tos istorijos, susijusios su V.Vigeliu, – daugiau politikavimas.“

V.Vigelis į darbą parlamente priimtas dirbti visu etatu. Seimo nario padėjėjo-sekretoriaus atlyginimas siekia 678 eurus.

Premjeras liepė atleisti iš viceministro pareigų

„Darbietis“ kultūros ministras Š.Birutis buvusį Švenčionių merą savo pavaduotoju vasarą paskyrė nesuderinęs jo kandidatūros su Vyriausybės vadovu Algirdu Butkevičiumi.

Premjeras viešai stebėjosi šiuo pasirinkimu, aiškindamas, esą V.Vigelis neatitinka moralės reikalavimų, ir pareikalavo atleisti jį iš pareigų. A.Butkevičius net pagrasino, kad priešingu atveju iš posto gali tekti trauktis pačiam Š.Biručiui.

Vyriausybės vadovui antrino ir šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, pareiškusi, esą V.Vigelio paskyrimas rodo neatsakingą Darbo partijos požiūrį į kompetenciją ir skaidrumą.

Po pavasarį vykusių tiesioginių merų rinkimų kėdės netekęs V.Vigelis buvo įsivėlęs į įvairias skandalingas istorijas. Labiausiai politikas išgarsėjo, kai 2011 metais galimai neblaivus Varšuvoje buvo išlaipintas iš lėktuvo.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra paskelbusi, kad V.Vigelis supainiojo viešuosius ir privačius interesus, nes į Paryžiuje, kurio taip ir nepasiekė, vykusią komunalininkams skirtą konferenciją atostogų metu keliavo už savivaldybės įmonės pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.