STT metė šešėlį ant Lietuvos edukologijos universiteto

Specialiųjų tyrimų tarnyba turi duomenų, kad vieno Lietuvos edukologijos universiteto korpusų renovacija vyko galimai klastojant dokumentus, teigiama STT pranešime.

STT metė šešėlį ant Lietuvos edukologijos universiteto.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
STT metė šešėlį ant Lietuvos edukologijos universiteto.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2015, 8:54 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 7:23 PM

Įtariama, kad dalis renovacijos dokumentų galėjo būti suklastota siekiant pagrįsti tikrovėje neįvykusį statybos darbų viešąjį pirkimą, kurio vertė daugiau kaip 70 000 eurų.

Vykdant renovaciją, dalis darbų negalėjo būti atlikta dėl klaidų techniniame projekte. Todėl, manytina, buvo sugalvota nusikalstama schema, kaip suklastojant dokumentus ir nesilaikant viešųjų pirkimų reikalavimų pakeisti šiuos darbus kitais darbais ir gauti už juos Europos Sąjungos fondų lėšų.

Nustačiusi, kad renovacijos procesas vyko nesilaikant Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimų, ES fondų lėšų panaudojimą kontroliuojanti Lietuvos verslo paramos agentūra universitetui pritaikytų finansines sankcijas – paramos mokėjimas būtų sustabdytas. Siekiant išvengti sankcijų, pirkimų dokumentai buvo suklastoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.