Vyriausybė toliau mažins valstybės tarnautojų skaičių

Vyriausybė imasi papildomų

Vyriausybė toliau mažins valstybės tarnautojų skaičių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyriausybė toliau mažins valstybės tarnautojų skaičių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2015, 11:12 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 10:27 AM

Pasak Premjero Algirdo Butkevičiaus, Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pavesta iki 2015 m. gruodžio 1 d. pateikti Vyriausybei nutarimo projektą, kuriuo būtų siūloma nuo 2016 m. sausio 1 d. sumažinti Vyriausybės nustatytą didžiausią leistiną pareigybių skaičių tokia dalimi, kad skirtumas tarp Vyriausybės nustatyto didžiausio leistino pareigybių skaičiaus ir įstaigose užimtų pareigybių skaičiaus sudarytų ne daugiau kaip 10 procentų.

Finansų ministerija kartu su VRM ir Valstybės tarnybos departamentu iki 2016 m. balandžio 15 d. turi išnagrinėti valstybės tarnautojų ir darbuotojų darbo užmokesčio fondo apskaičiavimą nustatančių teisės aktų taikymo aktualumą ir, jei reikia, pateikti pasiūlymus pakeitimams.

2015 m. rugpjūtį Krašto apsaugos ministerijai prireikus 250 valstybės tarnautojų ir darbuotojų pareigybių dėl privalomosios karo tarnybos grąžinimo, kad būtų galima aptarnauti naujus šauktinius, buvo perskirstytos valstybės tarnautojų pareigybės tarp ministerijų ir joms pavaldžių įstaigų, taigi tarnautojų skaičius neišaugo.

Pareigybių skaičius sumažintas Vidaus reikalų, Socialinės apsaugos ir darbo, Finansų, Aplinkos, Sveikatos apsaugos, Teisingumo, Ūkio ir Žemės ūkio ministerijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.