Enriko Daktaro užmojai sudomino tyrėjus

Bendrovės „Revilė“ akcininkas Enrikas Daktaras ir direktorius Andrius Jonaitis vakar lankėsi finansinių nusikaltimų tyrėjų būstinėje Kaune – pareigūnus domina, iš kokių lėšų šie kauniečiai statys daugiabutį.

H.Daktaro sūnus E.Daktaras vakar pagaliau pasirodė FNTT būstinėje Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
H.Daktaro sūnus E.Daktaras vakar pagaliau pasirodė FNTT būstinėje Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

Oct 14, 2015, 6:11 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 5:20 AM

Finansinių nusikaltimų tyrėjai praėjusią savaitę keliskart bandė prisikviesti „Revilės“ atstovus atvykti į jų būstinę Kaune, bet jų taip ir nesulaukė.

„Vis žadama ateiti, bet žodžio nesilaikoma“, – „Lietuvos rytui“ pirmadienį pasakojo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos viršininkas Alvydas Packevičius.

Kauno nusikaltėlių šulo Henriko Daktaro sūnus E.Daktaras ir A.Jonaitis vakar vis dėlto atvyko pas pareigūnus.

Jie atsivežė ir kai kuriuos dokumentus.

Atlikę patikrinimą tyrėjai spręs, ar patraukti „Revilės“ atstovus baudžiamojon atsakomybėn dėl finansinių machinacijų.

Gresia kelios bylos

Kol kas pareigūnams nepavyksta gauti iš įmonės visų buhalterinės apskaitos dokumentų.

„Revilės“ atstovams gresia bylos dėl apgaulingo arba aplaidaus apskaitos tvarkymo bei neteisėto praturtėjimo.

Tyrėjus domina, iš ko statytojai pasamdė Kauno architektų bendrovę RA studiją, parengusią nepigiai kainuojančią projektinę medžiagą.

Taip pat neaišku, kokie aitvarai „Revilei“ atneš pinigų, reikalingų beveik 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto daugiabučio statybai prestižinėje Kauno vietoje, Algirdo gatvėje. Šie darbai kainuotų milijonus eurų.

Nugriovė seną statinį

Kauno garažų komplekse registruotoje „Revilėje“ dirba vos du žmonės.

2014 metų rugsėjį registruojant įmonę jos įstatinis kapitalas tesiekė 2,9 tūkst. eurų.

Nepraėjus nė mėnesiui „Revilės“ savininkai įsigijo 12 arų sklypą Algirdo gatvėje, kurio rinkos vertė – apie 85 tūkst. eurų.

Naujieji šeimininkai nugriovė sklype stovėjusį apleistą pastatą ir ketina jo vietoje pastatyti daugiabutį.

Smulki įmonė pasamdė architektų bendrovę RA studiją. Jos atstovai neseniai pateikė daugiabučio projektinius siūlymus, o dabar neriasi iš kailio, kad savivaldybėje gautų reikalingus leidimus.

Penkių aukštų 1,9 tūkst. kvadratinių metų ploto ir 18 metrų aukščio name planuojama įrengti 22 butus.

Tikrins pajamų šaltinius

Teisėsaugą sudomino, ar praeityje už netikrų dolerių ir narkotikų kontrabandą teisto E.Daktaro legalios pajamos iš tikrųjų yra tokios didelės.

Bus patikrintas jo ir A.Jonaičio pastarųjų kelerių metų uždarbis.

Šiuo metu yra areštuota 630 kvadratinių metrų ploto namas ir 10 sklypų Užliedžiuose (Kauno r.), kurie priklauso iki gyvos galvos kalėti nuteisto H.Daktaro žmonai Ramutei Daktarienei.

H.Daktaras ir jo sėbrai nužudytų aukų artimiesiems turi atlyginti šimtų tūkstančių eurų neturtinę žalą, be to, nuspręsta konfiskuoti gaujos narių nusikalstamu būdu įgytą turtą.

Prieš E.Daktaro statybos planus mūru stojo žmonės, gyvenantys nuosavų namų kvartale Algirdo gatvėje – jie piktinosi, jog nesilaikoma pastato aukštingumo ir daugelio kitų reikalavimų. Kol kas leidimai techniniam projektui ir statybai nėra išduoti.

Pagrobimo istorija virto anekdotu

* „Revilės“ direktorius A.Jonaitis yra artimas E.Daktaro bičiulis, liudijęs šiuo metu teisme nagrinėjamoje pagrobimo byloje.

* Teisėsaugos pareigūnai juokavo, jog jei E.Daktaras nebūtų pasirodęs FNTT būstinėje, jiems būtų tekę prašyti nusikalstamame pasaulyje autoritetą turinčio Tauragės verslininko Arūno Pukelio, pravarde Švinius, pagalbos.

* Už Šviniaus žmonos įžeidimą Kauno „Žalgirio“ arenoje E.Daktaras sulaukė keršto – buvo vežiojamas bagažinėje, o vėliau žiauriai sumuštas.

* A.Pukelis greitai surado E.Daktarą, besilinksminantį Kauno klubuose. Po šio incidento Lukiškėse kalintis H.Daktaras pareiškė, jog A.Pukelis, kuris sėdo į teisiamųjų suolą, kentės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.