Kauno apylinkės teisme apdovanoti piešinių konkurso dalyviai

Antradienį, spalio 13 d., Kauno apylinkės teisme įvyko mokinių piešinių konkurso „Teismas gina žmones“ Kauno regiono mažasis finalas.

Pirmoji vieta atiteko Kauno Žaliakalnio progimnazijos mokinei Gustei Ivaškevičiūtei.<br>G.Ivaškevičiūtės piešinys
Pirmoji vieta atiteko Kauno Žaliakalnio progimnazijos mokinei Gustei Ivaškevičiūtei.<br>G.Ivaškevičiūtės piešinys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 9:12 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:45 AM

Rugsėjo pabaigoje Kauno mokyklų mokiniai piešė teisėjus ir teismą, kūrybiškai vaizdavo teisingumo simbolį – svarstykles bei pasitelkę fantaziją piešė gėrio ir blogio kovą, kurioje gėris visuomet nugali. Kauno apylinkės teismą pasiekė kelios dešimtys spalvingų mokinių piešinių, kurie renginio dieną buvo eksponuojami teisme, o pačių geriausių piešinių autoriai buvo apdovanoti specialiais prizais.

Piešinių konkurso nugalėtojai buvo išrinkti atsižvelgiant į Kauno apylinkės teismo sudarytos komisijos nuomonę, sumuojant naujienų portalo lrytas.lt portalo ir socialinio tinklo „Facebook“ auditorijos balsus. Kauno Žaliakalnio progimnazijos mokinės Gustė Ivaškevičiūtė ir Patricija Česonytė užėmė pirmą ir antrą vietas, Kauno Bernardo Brazdžionė mokyklos-daugiafunkcinio centro mokinė Gabija Šerkšnaitė užėmė trečią vietą, o Kauno Dainavos pagrindinės mokyklos mokinė Radvilė Večkytė užėmė ketvirtą vietą.

Renginio metu mokiniai taip pat dalyvavo teismų pamokėlėje, kurioje Kauno apylinkės teismo teisėjas Marius Bartninkas pasakojo apie teismo veiklą ir teisėjų darbą. Renginio dalyviai kartu su teisėju leidosi į ekskursiją po teismo patalpas, aplankė vaiko apklausos kambarį, konvojavimo patalpas ir teismo raštines. Ekskursijos metu įsidrąsinę mokiniai aktyviai uždavinėjo su teismo veikla susijusius klausimus.

„Teismas gina žmones“ – tai antrasis Nacionalinės teismų administracijos organizuojamas mokinių piešinių konkursas, kuriame šiemet dalyvauja šeši Lietuvos teismai: Kauno ir Šiaulių apylinkės teismai, Vilniaus, Panevėžio, Šiaulių ir Klaipėdos apygardos teismai. Geriausių darbų autorių piešiniai keliaus į Vilnių ir bus eksponuojami Lietuvos Aukščiausiajame Teisme. Finalinio renginio metu mokinių piešiniai rungsis dėl pačių geriausių titulo ir šaunių prizų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.