Po palankaus E.Daktarui sprendimo teisėja sukėlė įtarimų audrą

Mafijos šulo Henriko Daktaro sūnui 32 metų Enrikui Daktarui kliūtis abejotino teisėtumo statybose šalina ne tik Kauno savivaldybės atstovai, bet ir šio miesto teisėja Jolanta Medvedevienė, kurios buvęs vyras Andrejus Medvedevas vadovavo su Daktarų gimine susijusiai bendrovei „Statybos investicija“.

Kauno valdžios įstaigų sprendimai dėl E.Daktaro (nuotr.) statybų planų Kaune verčia gyventojus įtarti, jog buvo pasinaudota senomis pažintimis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno valdžios įstaigų sprendimai dėl E.Daktaro (nuotr.) statybų planų Kaune verčia gyventojus įtarti, jog buvo pasinaudota senomis pažintimis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prielankumu garsaus nusikaltėlio H.Daktaro šeimai apkaltinta Kauno teisėja J.Medvedevienė nusišalino, priėmusi jo sūnui naudingą nutartį.<br>teismai.lt nuotr.
Prielankumu garsaus nusikaltėlio H.Daktaro šeimai apkaltinta Kauno teisėja J.Medvedevienė nusišalino, priėmusi jo sūnui naudingą nutartį.<br>teismai.lt nuotr.
Algirdo gatvės gyventojas K.Šarkauskas tvirtino, jog jei bus leista E.Daktarui statyti šalia jo nuosavo namų penkių aukštų daugiabutį, naujas objektas užgoš saulę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Algirdo gatvės gyventojas K.Šarkauskas tvirtino, jog jei bus leista E.Daktarui statyti šalia jo nuosavo namų penkių aukštų daugiabutį, naujas objektas užgoš saulę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Valdininkų sprendimai dėl E.Daktaro statybų planų šiame sklype Kaune verčia gyventojus įtarti, jog buvo pasinaudota senomis pažintimis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Valdininkų sprendimai dėl E.Daktaro statybų planų šiame sklype Kaune verčia gyventojus įtarti, jog buvo pasinaudota senomis pažintimis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vygandas Trainys

Oct 20, 2015, 3:33 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 10:22 PM

J.Medvedevienė gerai pažinojo ir seną H.Daktaro bičiulį, jo buvusį statybų verslo kompanioną Joną Jegerską, kuris teisėjos prašymu įdarbino jos sutuoktinį į „Statybos investiciją“. Prieš kelerius metus paskelbus skandalingus faktus apie teisėjos vyro darbą pas H.Daktaro draugą, J.Medvedevienė su vyru išsiskyrė.

Tačiau seni ryšiai ir pažintys galėjo išlikti iki šių dienų.

Prieš E.Daktaro bendrovės „Revilė“ planuojamas statybas pastaruoju metu kovojantys jo kaimynai, Algirdo gatvės gyventojai nustebo sužinoję, jog jų skundas dėl palankaus savivaldybės sprendimo statytojams panaikinimo rugsėjo pabaigoje atsidūrė Kauno apygardos administracinio teisėjos J.Medvedevienės rankose.

Pasekusi savivaldybės klerkų pavyzdžiu, J.Medvedevienė priėmė naudingą „Revilei“ ir E.Daktarui sprendimą – atsisakė priimti 15-kos gyventojų skundą dėl neva praleisto termino.

Tada gyventojai jos nutartį apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Žmonėms kilo įtarimų dėl J.Medvedevienės šališkumo, todėl jie pageidauja, jog bylą nagrinėtų kitas teisėjas.

Nuo 1996 iki 2007 metų Kauno apskrities Mokesčių inspekcijos operatyvios kontrolės skyriaus specialisto pareigas ėjęs 52 metų A.Medvedevas 2008 metais tapo H.Daktaro bičiuliui J.Jegerskui priklausančios bendrovės „Statybos investicija“ direktoriumi. Tuo metu su savo žmona teisėja jis dar nebuvo išsiskyręs.

„Statybos investicija“ statė gyvenamuosius namus pakaunės Užliedžių miestelyje drauge su E.Daktarui ir J.Jegerskui oficialiai priklausiusia bendrove „Jada“.

Pastatas – per aukštas

E.Daktaro nauji užmojai Kauno prestižinėje vietoje papiktino nuosavų namų kvartale Algirdo gatvėje gyvenančius žmonės.

Pagal pateiktus projektinius pasiūlymus tuščiame „Revilės“ 12 arų sklype ketinama statyti 18,6 metro aukščio daugiabutį.

„Naujas penkių aukštų namas užgožtų artimiausius sklypus. Jei šie pasiūlymai būtų palaiminti, saulės mes, gyvenantys dviejų aukštų namuose, nematytume“, – nuogąstavo K.Šarkauskas ir kiti E.Daktaro kaimynai.

„Pažeisti ne tik aukštingumo, bet ir atstumų iki gretimų valdų, automobilių parkavimo normatyvai – mašinomis būtų užgrūstos siauros aplinkinės gatvelės“, – stebėjosi Algirdo gatvėje gyvenanti Milda Šidlauskaitė.

Nepaisė Bendrojo plano?

2014 metų gruodį tuometis Kauno savivaldybės administracijos direktorius Remigijus Skilandis atskiru įsakymu pasirūpino, jog „Revilės“ sklypo duomenyse neliktų įrašo „mažaaukščių statybos“.

Vietoje jo atsirado kitas įrašas – „daugiabučių teritorijos“.

Atitinkamą priedą prie šio įsakymo parengė Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Meilė Nistelytė.

Tokiu būdu valdininkai pasistengė, jog E.Daktaras ir jo apinkos žmonės galėtų statyti aukštesnius nei 3 aukštų namus.

R.Skilandis nurodė, jog keisdamas „Revilės“ žemės naudojimo būdą, jis rėmėsi miesto bendruoju planu, patvirtintu 2014 metų balandį.

„Tačiau pagal šį planą „Revilės“ sklypas patenka į mažaaukščio užstatymo teritorijas, kuriose galima statyti tik vienbučius ir dvibučius namus, o penkių aukštų namo statyba būtų neteisėta“, – tvirtino architektas Darius Visockis, gyvenantis prie E.Daktaro planuojamos statybvietės.

Kilus skandalui – nusišalino

Rugsėjo 29 dieną penkiolika gyventojų kreipėsi į Kauno apygardos administracinį teismą, prašydami panaikinti R.Skilandžio įsakymą žemės sklypo naudojimo būdo pakeitimo.

Iš atuonių šio teismo teisėjų byla atiteko kaip tik J.Medvedevienei, kuri spalio 6 dieną atsisakė priimti skundą.

Anot J.Medvedevienės, gyventojai praleido mėnesio terminą paduoti skundui – tai jie privalėjo padaryti vėliausiai rugsėjo 24 dieną, nes sužinojo apie ginčijamą įsakymą rugpjūčio 24 dieną.

„Rugpjūčio pabaigoje pateikėme skundą ir Kauno administracinių ginčų komisijai, kuri jį turėjo išnagrinėti iki rugsėjo 25 dienos, bet to nepadarė. Įstatymuose aiškiai parašyta, jog komisijai nustatytu laiku neišnagrinėjus skundo, jį galima paduoti teismui per du mėnesius. Vadinasi, termino mes nepraleidome.

J.Medvedevienei reikėjo iš viso nekišti rankų prie šios bylos, siekiant išvengti įtarimų dėl jos šališkumo“, – tvirtino K.Šarkauskas.

Teisėja nuo bylos nusišalino tik spalio 13 dieną – po to, kai gyventojai apskundė jos nutartį Vyriausiajam administraciniam teismui.

Puotauja su Henytės draugais

„Į savo firmą „Statybos investicija“ A.Medvedevą priėmiau, paprašytas jo žmonos teisėjos J.Medvedevienės, kurią seniai pažįstu.

Ji yra mano draugų draugė.

2007 metais išvytas iš Mokesčių inspekcijos, A.Medvedevas ieškojo darbo.

Per vieną balių teisėja pasiteiravo, ar negalėčiau jam padėti dėl darbo. Sutikau“, – pirmadienį prisiminė senas H.Daktaro bičiulis, verslininkas J.Jegerskas.

Neigia sąsajas su nusikaltėlio gimine

J.Medvedevienės tvirtinimu, nei ji, nei jos buvęs sutuoktinis su Daktarų gimine niekada neturėjo nieko bendra.

Prieš kelias savaites gavusi skundą dėl R.Skilandžio įsakymo panaikinimo, ji net nežinojo, kad „Revilė“ priklauso E.Daktarui.

Priėmusi E.Daktaro kaimynams nenaudingą nutartį, teisėja vis dėl to nusprendė nusišalinti, nors tam, jos nuomone, nebuvo svarios priežasties.

Nepalankus sprendimas buvo priimtas vadovaujantis įstatymais, o ne pažintimis.

Su Henytės šeima vystė bendrą verslą

Daktarų šeimos tėvonijoje Užliedžiuose bendrovės „Jada“ ir „Statybos investicija“ pastatė keliasdešimt dviejų ir trijų aukštų daugiabučių.

H.Daktarą su J.Jegersku sieja sena draugystė. 2002 metais J.Jegerskas, paprašytas Henytės, įsigijo dalį Kauno restorano „Villula“, kuriame rinkdavosi garsiausi Kauno banditai, o per vieną išpuolį buvo nušauti penki žmonės, pastato.

2002 metais H.Daktaras su J.Jegersku ėmėsi statybų verslo – įsigijo Užliedžiuose, Ledos ir Pienų gatvių sankryžoje, 15 arų sklypą.

Tačiau teisėsaugos vis stipriau dėl įvairių nusikaltimų atakuojamas mafijozas šį verslą perdavė savo sūnui E.Daktarui, 2006 metais atlikusiam bausmę pataisos namuose už netikrų dolerių ir bei narkotikų kontrabandą.

„Jados“ savininkais tapo J.Jegerskas ir E.Daktaras, kuris vėliau akcijas užrašė savo seneliui Antanui Ablonskiui, bet liko faktinis įmonės vadovas.

J.Jegerskas įkūrė bendrovę „Statybos investicija“ – joje dirbo H.Daktaro žmonos Ramutės Daktarienės brolis Jonas Ablonskis, o direktoriaus pareigas ėjo buvęs Mokesčių inspekcijos operatyvininkas A.Medvedevas, tuometis teisėjos J.Medvedevienės vyras.

Kilus triukšmui dėl šių sąsąjų, A.Medvedevas atsisakė vadovauti „Statybos investicijai“, bet jos savininkas vis dar yra J.Jegerskas.

A.Medvedevas tvirtino neturintis su Daktarais nieko bendra – nei dirbdamas Mokesčių inspekcijoje, nei per savo žmoną teisėją nebandęs pramušti sprendimų, naudingų garsiausio Kauno nusikaltėlio giminei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.