R. Malinauskas: „Žinau, kad tai – puolimas prieš mane“

Skandalas dėl privilegijų Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centre „Aqua“ ne juokais supykdė kurorto merą. Ričardas Malinauskas teigia, kad šis skandalas – gerai suorganizuota politinė akcija, siekiant perimti miesto valdžią.

R.Malinauskas teigia turintis įrodymų, kad visa ši istorija – prieš jį nukreiptas politinis puolimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
R.Malinauskas teigia turintis įrodymų, kad visa ši istorija – prieš jį nukreiptas politinis puolimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rasuolė Bauraitė

Oct 22, 2015, 6:51 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:29 AM

„Tai labai seniai organizuotas kelių vietinių politikėlių politinis susidorojimas, prisijungiant prie savo partiečių Seimo narių, kurie, pasinaudodami savo užimamomis pareigomis – tokie kaip A. Anušauskas, V. Gailius, J. Razma, turėdami įtaką Generalinėje prokuratūroje, suorganizavo šią politinę akciją“, – tiesiai rėžė kurorto meras.

Pokalbis su Druskininkų meru Ričardu Malinausku – „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“.

– Mere, praėjusią savaitę STT sulaikė Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centro „Aqua“ direktorių Edmundą Antanaitį, jam pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu bei neteisėtu savivaldybės lėšų naudojimu. Kaip Jūs aiškinate šią situaciją? – R.Malinausko paklausė laidos vedėja Daiva Žeimytė.

– Jokių Druskininkų savivaldybės lėšų naudojimo nebuvo, nes vandens parkas yra uždara bendrovė ir nei iš valstybės, nei iš savivaldybės negauna jokių dotacijų. Vandens parkas dirba pelningai ir labai atsakingai, todėl turėdamas nemažą pelną gali padėti savivaldybei įvairiuose projektuose.

– O tie pareikšti kaltinimai – kas tai yra?

– Tai labai seniai organizuotas kelių vietinių politikėlių politinis susidorojimas, prisijungiant prie savo partiečių Seimo narių, kurie, pasinaudodami savo užimamomis pareigomis – tokie kaip A. Anušauskas, V. Gailius, J. Razma, turėdami įtaką Generalinėje prokuratūroje suorganizavo šią politinę akciją.

Yra pakankamai skaudu, kai nuo 1990-ųjų iki 2000-ųjų metų, būtent vadovaujant konservatoriams, Druskininkai buvo nugyventi iki apgailėtino miestelio su griūvančiais pastatais, bankrutuojančiomis įmonėmis.

Dabar Druskininkai yra kurortas, kuriuo galime džiaugtis ir Lietuvoje, ir už jos ribų, miesto įvaizdis toks, kad norėtųsi pasišildyti tuose spinduliuose. Konservatoriai nori tapti valdančiąją Druskininkų dauguma.

– Turite kažkokių įrodymų, kad Prokuratūrai daromas spaudimas?

– Įrodymų turiu, turėsiu dar daugiau – dokumentų, informacijos.

– Ar Jūs matėte, kuo kaltinamas E. Antanaitis?

– Nemačiau. Aš net neabejoju direktoriaus kompetencija, jo sąžiningumu. Juo visiškai pasitikiu.

– Trečiadienį buvote Vilniuje, susitikote su buvusiu STT vadovu Žimantu Pacevičiumi, kuris taip pat minimas šioje istorijoje, kaip galimai vienas iš asmenų, vandens parke besilankęs nemokamai. Koks to susitikimo tikslas?

– Pabendrauti su žmogumi. Kalbėjomės apie jo šeimą, sveikatą, kaip man sekasi. Taip pat kalbėjome apie kurorto šventę lapkričio pabaigoje – bus atidarytos naujos gydyklos, apartamentai.

Aš tą žmogų pažįstu keletą metų, niekada jo nesu užklausęs nei apie STT, nei apie Druskininkų savivaldybės reikalus. Žmonės bendrauja ne dėl to, kokias jie užima pareigybes, o dėl to, kad jiems malonu bendrauti.

– Vandens parkas sukūrė 280 darbo vietų, ten dirba nemažai jūsų pažįstamų žmonių – jūsų ir pavaldinių giminaičiai, tarybos narių giminaičiai. Pone R.Malinauskai, čia juk ne privatus verslas, kad įdarbintų visus savus?

– Visur, kur bedirbtum, reikia dirbti ir atsakyti už savo pareigas. Merui nei į vieną funkciją neįeina nė vienos įmonės personalo, struktūros ar etatų skirstymas. Jei vandens parko direktorius nustatė tokią struktūrą ir ji veikia efektyviai, tai neturiu jokių priekaištų.

– Direktoriaus žmonos pareigos – auditorė, nors ji to nedirba, nes auditą atlieka samdoma įmonė.

– Net neabejoju, kad tai yra visiškai tvarkoje. Aš nesu susipažinęs su struktūra ir pareigybių aprašymu.

– Garsusis Vyriausybės nutarimas, kuris atsirado prieš ypatingai Druskininkams svarbų teismo posėdį, kuriame prokurorai gynė viešą interesą dėl pastato, kuris kyla mieste. Kaip čia taip nutiko?

– Šis Vyriausybės nutarimas yra 1992-ųjų metų. Jeigu Lietuvoje nebūtų peržiūrėta ši kurortinių zonų nuostata, tai nuo 1992-ųjų visuose keturiuose Lietuvos kurortuose pastatyti pastatai galėtų būti neteisėti. Šis Vyriausybės nutarimas jau keletą metų prieštarauja kitiems įstatymams.

– Mere, sakėte, kad jaučiatės nesaugiai dėl savo ir savo šeimos gyvybės.

– Tai gali atrodyti labai skambiai ar kaip susireikšminimas, bet tai yra tiesa. Jeigu šiandien nekalbėčiau vardindamas pavardžių, net nebejoju, kad tos pavardės ir toliau stengtųsi labai negražiais metodais.

– Jūs teigiate, kad tai puolimas konkrečiai prieš Jus?

– Aš neteigiu, aš žinau ir jeigu reikės – įrodysiu.

Visą interviu su R.Malinausku skaitykite penktadienio dienraštyje „Lietuvos rytas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.