Europos teisės dieną – konkurso „Teismas gina žmones“ finalas

„Teismas gina žmones“ – antrąkart Nacionalinės teismų administracijos (NTA) ir teismų organizuojamas 6–8 klasių mokinių piešinių konkursas, į kurį suplaukė per 250 įvairia technika pieštų mokinių darbų iš visos Lietuvos. Rytoj Europos civilinės teisės dienai skirtame renginyje Lietuvos apeliaciniame teisme paaiškės, kas tapo šio konkurso nugalėtojais.

„Teismas gina žmones“ – antrąkart NTA ir teismų organizuojamas 6–8 klasių mokinių piešinių konkursas.<br>MVP sprendimai nuotr.
„Teismas gina žmones“ – antrąkart NTA ir teismų organizuojamas 6–8 klasių mokinių piešinių konkursas.<br>MVP sprendimai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 6:47 PM

„Moksleiviai piešė ne tik teisėjus, teismo darbuotojus ar teismo aplinką, bet ir teismuose nuolat verdančią gėrio ir blogio kovą, vaizdavo tai, kas jiems yra teisingumas. Piešiniai atskleidė kartais nematomą, kartais tiesiog pamirštamą teismų darbo pusę“, – teigia NTA direktorė Reda Molienė. „Manau, kad minėti Civilinės teisės dieną džiaugiantis talentingų vaikų piešiniais – iš tiesų prasminga“, – priduria direktorė.

Visą spalio mėnesį vaikai piešinius siuntė į teismus, kuriuose vyko jų parodos. Kaip moksleiviai mato teismą galima pamatyti ne tik teismuose – visi piešiniai paskelbti Lietuvos teismų „Facebook“ paskyroje ir portale lrytas.lt. Čia visą spalio mėnesį buvo galima balsuoti už labiausiai patinkančius darbus.

Pirmajame konkurso etape regioninių piešinių konkursų nugalėtojai buvo išrinkti atsižvelgiant į teismuose sudarytų komisijų nuomonę ir sumuojant interneto vartotojų surinktus balsus. Tokiu pat būdu renkami ir finalo nugalėtojai.

Baigiamasis konkurso renginys jauniesiems svečiams suteiks galimybę iš arti pamatyti teismų veiklą. Vaikai apžiūrės Lietuvos apeliacinį teismą, susitiks su teisėjais, dalyvaus teisinių žinių viktorinoje, konkurso finalininkus sveikins Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Rimvydas Norkus ir NTA direktorė Reda Molienė.

Piešinių konkursas ir moksleiviams skirti renginiai organizuojami įgyvendinant Norvegijos finansinio mechanizmo programą LT13 „Efektyvumas, kokybė ir skaidrumas Lietuvos teismuose“.

Į renginį kviečiami visi konkurso pirmojo etapo nugalėtojai su savo komandomis ir jų mokytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.