D. Grybauskaitė pareiškė užuojautą V. Putinui

Lietuvos valstybės vadovai reiškia

„Linkiu stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems“, – parašė D.Grybauskaitė.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Linkiu stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems“, – parašė D.Grybauskaitė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2015, 2:17 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 2:24 PM

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį pareiškė užuojautą prezidentui Vladimirui Putinui.

„Jūsų Ekscelencija, savo ir visos Lietuvos žmonių vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą dėl daugybės žmonių gyvybių pareikalavusios Jūsų šalies lėktuvo katastrofos. Linkiu stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems“, – rašoma D.Gybauskaitės užuojautoje, pranešė Prezidentūra.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė savo ir Seimo vardu pareiškė užuojautą žuvusių asmenų šeimoms, artimiesiems ir visai Rusijos tautai.

„Kiekvieno žmogaus netektis paliečia dešimtis jo artimųjų – šeimą, gimines, draugus ir kolegas. Lietuva supranta šios tragedijos mastą ir praradimo skausmą“, – Rusijos valstybės Dūmos pirmininkui Sergejui Naryškinui išsiųstoje užuojautoje teigia parlamento vadovė. Žuvusiųjų artimiesiems L.Graužinienė palinkėjo rimties ir dvasios stiprybės.

„Reiškiu nuoširdžią užuojautą ir linkiu stiprybės šią sunkią netekties valandą“, – sako Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius savo užuojautoje rašo, kad šią sunkią akimirką Lietuva išgyvena kartu su Rusija, žuvusiųjų šeimoms linkima stiprybės.

Rusijos prezidentas V.Putinas paskelbė vienos dienos nacionalinį gedulą dėl oro bendrovės „Kogalymavia“ lėktuvo, kuriuo skrido 224 žmonės, katastrofos Egipte, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

„Per aviacijos katastrofą, įvykusią 2015 metų spalio 31 dieną Egipto Arabų Respublikoje žuvo daug žmonių, – sakoma prezidento įsake. – Reikšdamas sielvartą dėl žuvusiųjų ir užjausdamas jų šeimas bei artimus žmones, nutariu ... paskelbti 2015 metų lapkričio 1-ąją gedulo diena Rusijos Federacijoje.“

Egipto kariškiai ir saugumo pareigūnai sako, kad niekas neliko gyvas sudužus Rusijos keleiviniam lėktuvui, kuriuo iš Šam aš Šeicho į Sankt Peterburgą iš viso skrido 224 žmonės – 217 keleivių ir septyni įgulos nariai.

Egipto vyriausybės pranešime nurodoma, kad iš 217 keleivių Rusijos piliečių buvo 214, o likę trys – ukrainiečiai. Nors Baltarusijos URM spėja, kad lėktuve galėjo būti ir vienas baltarusis. Taip pat pažymima, kad tarp keleivių buvo 138 moterys, 62 vyrai ir 17 vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?