G. Landsbergio šeimos verslui – naujas socialdemokratų niuksas

[[ge:lrytas:lrytas:2739143]]

G.Landsbergis gina savo žmonos Austėjos verslą, teigdamas socialdemokratai tokiu būdu bando nukreipti dėmesį nuo juos krečiančių skandalų.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
G.Landsbergis gina savo žmonos Austėjos verslą, teigdamas socialdemokratai tokiu būdu bando nukreipti dėmesį nuo juos krečiančių skandalų.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2015, 11:04 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 9:59 PM

Pasak socialdemokratų, Seimo laikinajai Energetikos komisijai susipažinus su Austėjos Landsbergienės ir „Lietuvos energijos“ antrinės įmonės UAB „NT valdos“ sutartimi, paaiškėjo, kad minėta valstybės valdoma bendrovė pradėjo investuoti į A. Landsbergienės privatų verslą – savo lėšomis ėmėsi statyti jai naują 4000 kv. m. „Karalienės Mortos“ mokyklos pastatų kompleksą valstybei priklausančioje žemėje.

Apie tai plačiau paskelbta Seimo nario Artūro Skardžiaus lapkričio 3 d. publikacijoje „Landsbergių verslo aštuonkojis“ energetikų prieglobstyje“.

Seimo LSDP frakcija prašo ištirti, ar bendrovės „NT valdos“ vadovas Olafas Martensas, šių metų rugsėjo 11 d. pasirašydamas sutartį su „Karalienės Mortos“ mokyklos vadove A. Landsbergiene dėl naujos mokyklos statybos „NT valdos“ lėšomis (planuojama statybos darbų vertė – apie 7 mln. Eur su PVM) valstybinės žemės sklype, esančiame Gervėčių g. 4, Vilniuje, neviršijo savo įgaliojimų, nepažeidė įstatymų ir ar savo veiksmais nepadarė žalos valstybei.

Atremdamas kaltinimus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas G. Landsbergis yra pareiškęs, kad socialdemokratai tokiu būdu bando nukreipti dėmesį nuo juos krečiančių skandalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.