Vytautas Šustauskas prabilo apie nuteistą sūnų

„Kiekvienas žmogus yra savo gyvenimo kalvis. Kažką galima dar sakyti, kai jam yra dešimt metų, iki aštuoniolikos. Turėdami beveik 40 metų vaiką, ką galite jam pasakyti? Turbūt nieko. Suaugęs vyras yra ir turėjo žinoti. Aišku širdyje skaudu ir gaila. Dabar verkia jau, bet kaip atsitiko taip“, – drebančiu balsu apie nuteistą savo sūnų kalbėjo buvęs Kauno meras ir politikas 70-metis Vytautas Šustauskas, kuris atskleidė kitokį savo veidą.

V.Šustausko sūnus 39 metų Nerijus Šustauskas nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme.<br>Montažas
V.Šustausko sūnus 39 metų Nerijus Šustauskas nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme.<br>Montažas
V.Šustauskas mažai bendravo su sūnumi.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Šustauskas mažai bendravo su sūnumi.<br>D.Umbraso nuotr.
39 metų Nerijus Šustauskas nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme už narkotikų prekybą ir platinimą.<br>P.Mantauto nuotr.
39 metų Nerijus Šustauskas nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme už narkotikų prekybą ir platinimą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lina Bartkutė

Nov 4, 2015, 5:11 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 7:22 PM

Trečiadienį Kauno apygardos teismas skyrė griežtas bausmes trims kauniečiams, kuriuos prokurorai kaltino didelio kiekio psichotropinių medžiagų laikymu. Tarp jų ir skandalingojo V.Šustausko sūnus 39 metų Nerijus Šustauskas, kuris nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme.

Kovotojų už Lietuvą sąjungai priklausantis ir nepasiturinčiuosius ginantis V.Šustauskas trečiadienį į teismą neatvyko išklausyti nuosprendžio sūnui. Politikas tiksliai net nežinojo, kada teismas turėjo nagrinėti bylą.

„Net nepamenu, kada paskutinį kartą kalbėjau su sūnumi. Aš užsiėmęs savo reikalas, o sūnus savo. Aš juk ne teisėjas. Nemačiau aš tos bylos ir net nėjau“, – teigė politikas.

Buvo geras vaikas

V.Šustauskas aiškino, kad anksčiau Nerijus buvo labai geras vaikas ir neturėjo jokių problemų. Užaugęs griebėsi tai vieno, tai kito verslo.

„Jis yra pasakęs, kad anksčiau Lietuvoje žmonėms duodavo darbo, o dabar jaunimas ar vogti, ar ką turi. Pilni kalėjimai jaunų žmonių“, – kalbėjo tėvas.

Pasak jo, trinti ir lyginti mašinas už kelis eurus – ne gyvenimas. „Prieš pusantrų metų iš manęs ėmė interviu vokiečių ir čekų žurnalistai. Jie klausė, kodėl tiek jaunų žmonių papuola į teisėsaugos akiratį iš Kauno.

Kaunas buvo pramonės miestas. Visas gamyklas sugriovė. Tekstilės, pramonės, kur dirbo frezuotojais, tekintojais, šaltkalviais – nieko nebėra. Jaunimas išvažiavo – vieni dirbti, o kiti vogti. Todėl kaip tik teisia, taip ir kaunietis. Vilniuje yra daugiau veiklos ir darbo jaunimui“, – bandė analizuoti V.Šustauskas.

Pasinėrė į politiką ir pamiršo šeimą

Buvęs meras atvirai prisipažino, kad jis mažai bendravo su sūnumi iš antrosios santuokos.

„Buvau pasinėręs į politiką ir pareidavau tik permiegoti. Mažai namuose būdavau. Buvau atsidavęs politikai ir kitaip nemokėjau. Kiti moka ir verslus kurti, ir dirbti, paskui prisivogia ir eina į politiką.

Aš taip nedariau. Kiek man buvo siūloma kurti visokių uabų. Aštuonis metus ant statinės prastovėjau ir būdamas prie lovio nieko nepavogiau“, – tikino skandalingasis politikas.

V.Šustauskas teigė, kad niekada nebuvo įsivėlęs į jokius viešuosius ir privačius interesus. Esą niekas nieko negalėjo parašyti apie jį – tik gyvenimiškas klaidas.

„Baikerių šventė ar avarija, kurios visiems papuola. Žinau, kad blogai padariau, bet dėl avarijos man Dievas atleido“, – kalbėjo pensininkas.

Skundėsi sunkiai išgyvenantis

Paklausus, ar norėtų sugrįžti į mero kėdę, V.Šustauskas aiškino, kad nebeturi sveikatos. Vyras guodėsi, kad iš pensijos sunkiai išgyvena.

„Velniam aš kovojau už tokią Lietuvą, kad senatvėje ant vaistų neužtenka. Greitai pačiam turbūt reikės eiti po šiukšlių dėžes kapstytis“, – graudinti bandė buvęs Kauno meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.