Utenos meras neigia įtarimus kyšininkavimu, skųs sprendimą

[[ge:lrytas:lrytas:512310]]

A.Katinas: „Man pateikti įtarimai, jie labai žiaurūs, su tokiais žodžiais – reikalavo kyšio.“<br>M.Juknevičiūtės nuotr. iš archyvo
A.Katinas: „Man pateikti įtarimai, jie labai žiaurūs, su tokiais žodžiais – reikalavo kyšio.“<br>M.Juknevičiūtės nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 4:29 PM

„Graudžiai juokinga istorija, aš tikrai jokių kyšių nepaėmiau, kad ir kito naudai, ir aš tai pabandysiu įrodyti. Gyvenime nesu jokiems asmenims, kurie galėtų padėti, daryti įtaką nei dešros nuvežęs, o apie namų remontus žmogui, kurio aš, tiesą sakant, kurios pavardę ir vardą irgi sužinojau įtarimuose, nes galvojau, kad tai kitas asmuo, bet aš galvojau, kad tas namelis priklauso kitam asmeniui?.. Aš negaliu prisiimti, ko nedariau. Ar jūs įsivaizduojate, kaip meras reikalauja suremontuoti namelį žmogui, kurio jis nepažįsta?“ – įtarimus kyšininkavimu BNS komentavo A.Katinas.

Politikui pateikti įtarimai dėl kyšininkavimo, jis dviem mėnesiams nušalintas nuo mero pareigų. Neoficialiomis žiniomis, Utenos meras socialdemokratas A.Katinas įtariamas reikalavęs kyšio ministro pirmininko sekretoriato buvusios vadovės Džiuljetos Žiugždienės naudai. Jis vienos įmonės vadovo esą prašė suremontuoti D.Žiugždienei priklausantį namą Utenos rajone.

„Man pateikti įtarimai, jie labai žiaurūs, su tokiais žodžiais – reikalavo kyšio. Įsivaizduokite, meras iš akcinės bendrovės reikalavo kyšio, išvardytas darbų sąrašas, darbų, kurių gyvenime nesu girdėjęs, niekas į mane nesikreipė, namelio antro aukšto kažkokie perstatymai, aš pirmą kartą viską perskaičiau įtarimuose“, – tvirtino socialdemokratas.

„Aš nežinau, visa ši istorija daugiau literatūrinė. Suvedė kažkokius faktus, buvo pradžia, (...) bet aš turiu pilną teisę, pagal įstatymą, siunčiu (darbuotojus) ir pas neįgaliuosius, ir pas daugiavaikes, ir pas išgeriančius, ir pas blaivius, nes tai mūsų savivaldos funkcija. Tai kadangi siuntei, kadangi akcinė bendrovė, po to rado, kad akcinė bendrovė su užsakove nepabaigus galų finansinių, tai reiškia, tu liepei, o kadangi akcinė bendrovė su užsakove turi kažkokių finansinių neatsiskaitymų, reiškia, ne tik liepei, bet ir neatsiskaityta – vadinasi, liepei nemokamai“, – kalbėjo meras.

„Įvardijo sumą, 2 tūkst. eurų, mano akys didžiulės, surašė darbų sąrašą, kur aš gyvenime nei sapne nesu girdėjęs, nei tuo labiau liepęs dirbti, nei manęs kas būtų prašęs“, – įtarimus komentavo A.Katinas.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos Utenos rajone įtarimai pateikti dviem asmenims, trečiasis – „Utenos melioracijos“ vadovas Liuonius Purvinis apklaustas specialiuoju liudytoju.

Antradienį STT pranešė, kad tiriant galimą Utenos rajono savivaldybės mero socialdemokrato A.Katino kyšininkavimą, politikas nušalintas nuo pareigų. Šis nušalinimą planuoja skųsti teismui.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) antradienį pranešė, kad A.Katinas dėl pateiktų įtarimų suspenduoja narystę partijoje. Plačiau situacijos LSDP nekomentuoja.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.