Tragedija Egipte M. A. Pavilionienei priminė asmeninę patirtį

Rusija, Didžioji Britanija ir kai kurios kitos šalys atšaukia visus skrydžius į Egiptą. Vis garsiau kalbama, kad lėktuvas Egipto Sinajaus pusiasalyje buvo susprogdintas. Šie skaudūs įvykiai aktualūs ir daugybei mūsų šalies gyventojų, pamėgusių palyginti nebrangų poilsį šioje Šiaurės Afrikos šalyje. 

M.A.Pavilionienė kartą per metus keliauja ilsėtis į Egiptą.<br>D. Umbraso nuotr.
M.A.Pavilionienė kartą per metus keliauja ilsėtis į Egiptą.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-06 15:55, atnaujinta 2017-10-05 12:15

Egipte labai mėgsta ilsėtis ir Seimo narė Aušrinė Marija Pavilionienė. Penktadienį paklausta, ar saugiai jautėsi šios šalies oro uostuose, ji atsakė: „Patikra tikrai nebuvo labai ypatinga. Tenka keliauti po pasaulį ir galima palyginti. Tokiose šalyse kaip Vokietija ar Izraelis keleiviai tikrinami kur kas nuodugniau ir detaliau.“

A.M.Pavilionienė iki šiol ilsėtis į Egiptą keliaudavo kartą per metus. Politikė šioje šalyje yra įsigijusi ir dviejų kambarių butą.

„Dabar yra grėsmė visiems ir saugumas tikrai galėtų būti sustiprintas, palyginti su kitų valstybių oro uostų saugumu“, – pridūrė Seimo narė. Ji patikino, kad pačiame Egipte teigė visuomet jaučiasi saugiai.

„Pastarąjį kartą ten buvau prieš metus. Kokia saugumo situacija šiuo metu, negaliu pasakyti. Kai lankiausi Kaire, bendravau ir su mūsų ambasadoriumi, viskas tikrai buvo gerai, tiesiog nereikia eiti į masines susibūrimo vietas“, – sakė pašnekovė.

Situacija Egipto oro uostuose šiurpina ir aviacijos specialistus. „Kad sprogmuo buvo lėktuve, yra labai tikėtina versija. Ypač turint omenyje, kokia yra tvarka Šarm aš Šeicho oro uoste ir apskritai Egipte“, – tvirtino orlaivio vadas, pilotas-instruktorius Kęstutis Zagreckas.

Pašnekovas pasakojo, kad saugumo tarnybos šalies oro uostuose patikrinimus atlieka kitaip, nei mums įprasta Europoje.

„Viskas ten suprantama kiek kitaip. Pavyzdžiui, ten draugai ar pažįstami nėra tikrinami, todėl labai paprasta ką nors įsinešti į lėktuvą“, – pasakoja K.Zagreckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.