Vėlinių ramybė gatvėse truko neilgai

Po praėjusio savaitgalio, kai kauniečiai plūdo aplankyti artimųjų kapų, džiūgavo ne tik policijos pareigūnai, bet ir miesto valdžia – eismo dalyviai elgėsi nepriekaištingai, todėl pakilios nuotaikos negadino apdaužyti automobiliai ir dar skaudesnės eismo nelaimių pasekmės.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 8, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 8:19 AM

Kapinių prieigose, kaip ir dera, tvyrojo ramybė. Už gerą darbą reguliuojant eismą giriami policijos pareigūnai kuklinosi ir svarstė, kad įtakos tokiam sėkmingam savaitgaliui turėjo neįtikėtinai palankūs orai. Kai nelyja ir nesninga esą net garbaus amžiaus žmonėms nebaisu sėsti prie automobilio vairo. Tebūnie jų tiesa, juk svarbiausia – rezultatas.

Tačiau kelių policijos pareigūnai džiūgavo neilgai. Jau antradienį „Audi“ vairuotojas, turbūt niekaip negalintis sukrapštyti pinigų bent kiek padoresnėms automobilio padangoms, Raudonojo kryžiaus gatvėje sugebėjo nukirsti elektros stulpą.

Į įvykio vietą atvykę elektrikai tik kraipė galvomis ir stebėjosi, kaip taip galima padaryti. Mašina virto metalo laužu, o du „Audi“ važiavę žmonės kurį laiką galės išmėginti Kauno klinikų palatos patogumus.

Tos pačios dienos vakarą prie BMW vairo sėdėjęs vaikinas turbūt nusprendė, kad šio automobilių gamintojo transporto priemones pamėgę kauniečiai smarkiai atsilieka nuo sostinės bendraminčių autobusų stotelių stoginių naikinimo srityje.

Vilniuje gyvenančių BMW mėgėjų sąskaitoje jau yra mažiausiai keturios suniokotos stotelės, o kauniečių – nulis. Pastarieji gali pasiteisinti, kad kurį laiką Kaune išvis nebuvo stotelių stoginių, todėl ir nebuvo tinkamų taikinių.

Šįkart prie BMW vairo sėdėjęs vaikinas Raudondvario plente surengė tik treniruotę – mašina sustojo per porą metrų nuo stoginės. Gal po šios pamokos jis vis dėlto persigalvos ir imsis kitokių pramogų?

O štai kitas BMW vairuotojas jau neturės galimybių įvertinti savo elgesio kelyje, nes jis nebegyvas. Ketvirtadienį pakaunėje 19-mečio vairuojamas automobilis nulėkė į šalikelę ir rėžėsi į medį. Neseniai vairuotojo pažymėjimas gavęs jaunuolis neišgyveno.

Darbo savaitė Kaune baigėsi panašiai, kaip ir prasidėjo. Penktadienį dvyliktos klasės moksleivio vairuojamas BMW ties Savanorių prospekto ir Geležinio Vilko gatvių sankryža suniokojo net šešis automobilius.

Tyrinėjant eismo įvykių aplinkybes kyla minčių, kad visos eismo specialistų pastangos padidinti saugumą Kauno gatvėse eina perniek, nors per metus vadinamųjų juodųjų dėmių mieste sumažėjo nuo 80 iki 60.

Vairuotojai klumpa tokiose situacijose, kuriose nemalonumų galima išvengti, todėl tik jie patys ir gali pakeisti įvykių eigą, o senas posakis vis dar labai tinka: prie kiekvienos sankryžos policijos pareigūno nepastatysi.

Geras ženklas – šiemet Kauno apskrityje eismo įvykių metu žuvo trečdaliu mažiau žmonių negu tuo pačiu metu pernai, tačiau sužalotųjų skaičius net padidėjo – nuo 606 iki 687.

Šiemet gamta neįtikėtinai ilgai lepino vairuotojus, tačiau naivu tikėtis, kad iki metų pabaigos pavyks išvengti sniegu ar ledu padengtos dangos. Galima lažintis, kad dalį vairuotojų žiema užklups „visiškai netikėtai“ ir jie nespės pasikeisti padangų.

Turbūt vėl teks skaičiuoti pačiu tamsiausiu metų laiku po automobilių ratais pakliuvusius pėsčiuosius. Pareigūnai galėtų net klūpodami maldauti nešioti atšvaitus – kai kam tokie prašymai neužsilaiko galvoje.

Kaip galėtų pasikeisti nelaimių statistika, jeigu žmonės pameta galvą net tuomet, kai niekas netrukdo saugiai pasiekti kelionės tikslą?

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.