J.Sabatauskas gavo patikinimą iš STT: apie jį nėra jokių pažymų

[[ge:lrytas:lrytas:2845122]]

Pasak J.Sabatausko, jo gauti atsakymai bus pridėti ir prie komiteto atliekamo parlamentinio tyrimo apie kriminalinės žvalgybos informacijos naudojimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Pasak J.Sabatausko, jo gauti atsakymai bus pridėti ir prie komiteto atliekamo parlamentinio tyrimo apie kriminalinės žvalgybos informacijos naudojimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 9, 2015, 12:32 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 4:27 AM

„Gavome atsakymą iš Specialiųjų tyrimų tarnybos, kad jokia tokia informacija jie nedisponuoja ir niekam nėra teikę jokių pažymų. (...)Paklausimas buvo apie paskleistą informaciją viešoje erdvėje, kad Seimo nariai neva vykdė kažkokius neteisėtus veiksmus, siekdami užkirsti kelią paskirsti generalinį prokurorą“, – pirmadienį BNS sakė J.Sabatauskas.

Jis praėjusią savaitę kreipėsi į penkias specialiąsias tarnybas, klausdamas, ar jos disponuoja viešai paskleista informacija.

Žiniasklaida pranešė, kad praėjusią savaitę per Seimo valdybos narių susitikimą su prezidente Dalia Grybauskaite ši užsiminė, jog prieš pat slaptą balsavimą Seime dėl Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūros į generalinius prokurorus Kaišiadoryse esą įvyko susitikimas, kuriame pašaliniai asmenys bandė paveikti būsimą politikų sprendimą. Susitikime esą dalyvavo J.Sabatauskas, jo partijos kolega socialdemokratas Bronius Bradauskas ir „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Jie visi BNS yra kategoriškai paneigę, kad dalyvavo tokiame susitikime.

J.Sabatauskas tvirtino, kad gavęs visų institucijų atsakymus, inicijuos svarstymus dėl generalinio prokuroro skyrimo tvarkos keitimo.

„Aš manau, kad toliau gavus atsakymus ir, jeigu jie bus neigiami, kad nieko tokio nėra, reikia toliau pradėti svarstyti dėl generalinio prokuroro modelio. Tas klausimas, mano manymu, tampa dar svarbesnis, nes paleista informacija, kuria siekiama kompromituoti tokios diskusijos iniciatorius“, – teigė komiteto pirmininkas.

Jis su didžiąja dalimi Teisės ir teisėtvarkos komiteto narių yra parengę Prokuratūros įstatymo pataisą, kad generalinį prokurorą penkeriems metams Vyriausybės teikimu, Seimo pritarimu, skirtų ir iš pareigų atleistų prezidentas. Taip pat numatoma, kad generalinio prokuroro kandidatūras Vyriausybei siūlytų Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas ir teisingumo ministras. Dabar prokuroro kandidatūrą teikia prezidentas.

Pasak J.Sabatausko, jo gauti atsakymai bus pridėti ir prie komiteto atliekamo parlamentinio tyrimo apie kriminalinės žvalgybos informacijos naudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.