Užupiečius Vilniaus valdžia apvyniojo aplink pirštą

Aukštaičių gatvėje gyvenantys Užupio rajono gyventojai jaučiasi sostinės valdžios vedžiojami už nosies. Pažadai, praėjusį rudenį duoti prieš griaunant buvusią „Skaiteks“ gamyklą, taip ir neįgyvendinti.

Sunkvežimiai prie Vilnios esančia Aukštaičių gatve zuja jau visus metus.
Sunkvežimiai prie Vilnios esančia Aukštaičių gatve zuja jau visus metus.
Vietoj „Skaiteks“ gamyklos pastatų – plynas laukas, kur prasidės statybos.
Vietoj „Skaiteks“ gamyklos pastatų – plynas laukas, kur prasidės statybos.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 9:59 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 1:43 AM

Kiekvieną dieną Aukštaičių gatvės gyventojai pro savo buto langus stebi, kaip gatve, laužydami asfaltą ir keldami didžiulius dulkių debesis, važiuoja sunkvežimiai, prikrauti statybinio laužo.

Nieko nuostabaus – čia pat griaunama buvusi „Skaiteks“ gamykla, vietoj kurios iškils prabangių butų kvartalas su visa jam reikiama infrastruktūra.

Tačiau Užupio bendruomenė „Paplauja“ dar prieš prasidedant griovimo darbams praėjusių metų pabaigoje su miesto savivaldybe sutarė, kad sunkvežimiai pro gyventojų langus nevažiuos – specialiai statybinei technikai bus įrengtas atskiras išvažiavimas iš Olandų gatvės pusės.

Savivaldybė netgi buvo numačiusi pinigų laikinai gatvei įrengti. Šiuo metu baigiami griauti „Skaiteks“ pastatai, tačiau žadėto kelio – nė kvapo.

„Užtai dabar Aukštaičių gatvė baisi lyg po bombardavimo – duobėta, sunkvežimių ratų išmalta. Ir tai yra reprezentacinė Užupio gatvė, kurioje skirtos vietos turistų autobusams statyti“, – baisėjosi Užupio bendruomenės „Paplauja“ tarybos narė Jolanta Digrienė.

Baigus griovimo darbus dabar šia gatve bus pradėtos vežti statybinės medžiagos, nes J.Digrienė girdėjo, kad iškilo kažkokių problemų, sunkvežimiai su technika nepralenda pro Olandų gatvės tiltą ar negali išsisukti – per mažai vietos.

„Kad ir kaip būtų, mus apgavo, o dabar tyli. Reikės kitą savaitę dar kartą kreiptis į savivaldybę.

Maža to, kad gatvę jau suniokojo, nuo sunkvežimių keliamos vibracijos pradeda skilinėti senų pastatų sienos“, – sakė „Paplaujos“ vadovė.

Nieko gero užupiečiams negalėjo pasakyti ir Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas.

„Tvarkoma „Skaiteks“ gamyklos teritorija yra nutolusi nuo Paupio ir Drujos gatvių transporto mazgo.

Buvo svarstoma galimybė pagerinti žvyrkelio dangą ir leisti važiuoti sunkiasvoriam transportui į Drujos gatvę, tačiau paskaičiavus remonto darbų sąmatą ir įvertinus tai, kad sunkiasvoris transportas važinės žvyrkeliu, bus keliama dulkių, nutarta atsisakyti šių darbų.

Aukštaičių gatvės danga yra asfaltuota, o ją kapitališkai remontuoti ateityje planuojama iš 2014–2020 metų Europos Sąjungos skirtų lėšų.

Statybininkai turi užtikrinti, kad iš statybvietės purvas nepatektų į miesto gatves“, – aiškino A.Mikalauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.