„Ministerium“ laimėtas konkursas – neskaidrus

Viešųjų ryšių ir renginių bendrovės „Ministerium“ laimėtas Ūkio ministerijos skelbtas

2014 metais Ūkio ministerija pirko viešinimo ir informavimo apie ES paramą televizijoje ir internete paslaugas<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
2014 metais Ūkio ministerija pirko viešinimo ir informavimo apie ES paramą televizijoje ir internete paslaugas<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 8:02 PM

„Perkančioji organizacija neužtikrino Viešųjų pirkimų įstatyme numatyto skaidrumo principo, nesilaikė reikalavimo, kad pirkimo dokumentai būtų aiškūs ir tikslūs. Tiekėjų pasiūlymų vertinimui ji naudojo ekonominio naudingumo kriterijų, kurio viena sudedamųjų dalių yra pasiūlymo „kūrybiškumo“ vertinimas – organizacija tiksliai neaprašė šio kriterijaus vertinimo parametrų ir procedūros, todėl nebuvo užtikrintas objektyvus visų tiekėjų pasiūlymų vertinimas“, rašoma VPT pranešime.

Tarnyba teigia, jog sutartis beveik įvykdyta ir galioja iki gruodžio 1 dienos, todėl ji apsiribojo vertinimu ir išvados paviešinimu.

Ūkio ministerija pranešė, kad skųs teismui Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadą.

„Pirkimo sąlygos prieš skelbiant viešai, buvo suderintos su Centrine projektų valdymo agentūra, kuri pastabų dėl suformuluotų ekonominio naudingumo vertinimo kriterijų ir vertinimo tvarkos nepateikė“, – pranešė Ūkio ministerija.

2014 metais Ūkio ministerija pirko viešinimo ir informavimo apie ES paramą televizijoje ir internete paslaugas, o jo laimėtojos buvo „Ministerium“ ir „Vox vera“, gavusios apie 281 tūkst. eurų užsakymą.

Tuo metu Vidaus reikalų ministerija įstatymo nepažeidė – su reportažų parengimo ir transliavimo per televiziją konkurso nugalėtojomis „Ministerium“ ir „Idea Mecca“ buvo pasirašyta apie 256 tūkst. eurų vertės sutartis, teigia VPT, tyrusi Ūkio ir Vidaus reikalų ministerijų skelbus konkursus.

„Ministerium“ akcininku anksčiau buvo premjero Algirdo Butkevičiaus žentas Evaldas Vaitasius, kuris jau yra pardavęs savo akcijas Mantui Krasauskui. Buvusi premjero visuomeninė patarėja Dalia Kutraitė – Giedraitienė, kuri yra vadovavusi „Ministerium“ valdybai, yra sakiusio, kad 50 proc. akcijų E.Vaitasius buvo įsigijęs iš paties M.Krasausko, kuris anksčiau jas įsigijo iš jos sūnaus Simono Giedraičio.

E.Vaitasius yra teigęs, kad užtarimų savo verslui iš premjero ar jo patarėjų niekada nėra prašęs ir tikino, kad įmonė jokios išskirtinės sėkmės viešuosiuose pirkimuose nesulaukė.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija yra atmetusi opozicijoje esančių konservatorių prašymą ištirti, ar A.Butkevičius nesinaudojo pareigomis asmeninei naudai gauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.