A.Paulauskas: „Jei ne Paryžiaus teroras, policija veiktų kitaip“

Po kelias valandas trukusių automatu ginkluoto narkomano gaudynių Vilniuje, kritikos lavina užklupo sostinės policijos pareigūnus. Vis dar nėra aišku, kiek miestui kainavo 3 tūkst. pareigūnų mobilizavimas ir bėglio paieškos sraigtasparniu.

A.Paulauskas įsitikinęs, kad pareigūnai reagavo tinkamai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Paulauskas įsitikinęs, kad pareigūnai reagavo tinkamai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Nov 20, 2015, 8:14 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:22 PM

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Artūras Paulauskas kalbėdamas apie bėglio gaudynes Vilniuje teigė: „Žmogaus gyvybė neįkainojama, pareigūnai darė viską, kad apsaugotų žmones, kad nežūtų nekalti. Kiek kainavo visas reidas veikiausiai gali pasakyti tik policijos pareigūnai, bet žmogiškąja prasme išvengta aukų, išvengta sunkiausių pasekmių, tad rezultatas teigiamas.“

Anot A.Paulausko, jam buvo sunkiai suprantama komisaro pateikta informacija: „Nesupratau situacijos, kurią apibrėžė komisaras, kaip vis tik buvo paimtas tas ginklas. Ar jis buvo atimtas? Ar buvo kur nors padėtas ir buvo pasinaudota pareigūnų neatidumu? Be to, žinau, komisariatas turi uždarą kiemą, įvažiavus į jį vartais užsidaro, tad kaip tas žmogus pabėgo? Gal komisaras ne viską norėjo atskleisti, bet gal jie ir patys ne viską žino, kaip pažeidėjui pavyko pabėgti“, – svarstė politikas.

Pašnekovo teigimu, veikiausiai taip rimtai sureaguota Paryžiaus išpuolių fone: „Dėl Paryžiaus įvykių žmonės įaudrinti, sunerimę, tad bet kokia žinia apie pavojų gyvybei yra priimama labai jautriai ir policija suprato, kad reikia nedelsiant reaguoti į situaciją. Jei nebūtų teroristinių išpuolių, gal reagavimo scenarijus būtų kitoks“.

A.Paulauskas akcentavo, kad gerai, jog sugebama mobilizuoti tiek pareigūnų esant tokioms situacijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.