Laukiantiems naktinio pokalbio detalių – blogos žinios

Nors Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir pasišovė atskleisti intriguojančio naktinio pokalbio su vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu detales, vargu, ar visuomenės smalsumas bus patenkintas.

Panašu, kad L.Graužinienė yra įsitikinusi, kad jos pokalbiai vyriausybiniu ryšiu yra įrašomi.<br>R.Danisevičaus nuotr.
Panašu, kad L.Graužinienė yra įsitikinusi, kad jos pokalbiai vyriausybiniu ryšiu yra įrašomi.<br>R.Danisevičaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Nov 20, 2015, 4:06 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 4:08 PM

Vyriausybinio ryšių centro prie Krašto apsaugos ministerijos vadovas Gunaras Glemža portalui patvirtino gavęs Seimo pirmininkės L.Graužinienės prašymą pateikti ne tik jos telefono skambučių išklotines, bet ir pokalbio su ministru įrašą.

„Pokalbio turinys nėra slaptas, todėl su jo detalėmis galės susipažinti ir visuomenė“, – pateikdama tokį prašymą tikėjosi L.Graužinienė.

Toks Seimo pirmininkės pageidavimas turėjo gerokai nustebinti pareigūną, mat telefoninio pokalbio įrašymas prilygtų rimtam nusikaltimui.

Vyriausybinių ryšių centras neturi nei techninių galimybių, nei juolab – teisinio pagrindo tą daryti. Tam reikėtų teisėjo sankcijos“, – suglumęs kalbėjo G.Glemža.

Anot centro vadovo, Seimo pirmininkei gali būti suteikta informacija apie tai, kokiems abonentams ji skambino, taip pat kokių skambučių ji sulaukė ir kiek truko pokalbiai.

„Kitokios informacijos mes neturime ir niekada neturėjome galimybės įrašinėti vyriausybiniu ryšiu kalbančių asmenų pokalbių. Mūsų tikslas – apsaugoti šį ryšį nuo galimo pasiklausymo“, – tikino G.Glemža.

Jis neatmetė, kad vyriausybinio ryšio turėtojai savo pokalbius gali įrašyti į diktofoną ar kitomis priemonėmis, bet negalėjo atsakyti, ar šiuo atveju Seimo pirmininkė taip ir pasielgė.

Ar Seimo pirmininkė tikrai mano, kad Vyriausybinių ryšių centras, į kurį ji kreipėsi, įrašinėja visus šiuo ryšiu besinaudojančių asmenų telefono pokalbius ir gali pateikti jos pokalbio su S.Skverneliu įrašą?

„Nežinau, kokios jų galimybės, bet Seimo pirmininkė tokį prašymą yra pateikusi ir lauksime atsakymo“, – penktadienį sakė jos atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas.

Telefono pokalbio su ministru įrašo L.Graužinienei prireikė dėl to, kad S.Skvernelis esą „švelniai tariant“ meluoja perpasakodamas jo turinį.

L.Graužinienė ketvirtadienio naktį pareiškė, kad S.Skvernelis jai telefonu aiškino miegantis, nors Vilniuje tuo metu vyko ginkluoto bėglio gaudynės.

Tuo tarpu ministras sakė, kad parlamento vadovė jam trukdė dirbti. „Buvo keistas ir neadekvatus pokalbis, Seimo pirmininkei bandant auklėti ar paaiškinti, kaip turi policija darbuotis. Tiesiog nekonstruktyvų pokalbį teko pabaigti ir viskas. Nes tikrai buvo kiti reikalai. Tiesiog trukdė man. Kai vyksta tokie darbai, tiesiog norisi, kad netrukdytų niekas eterio be reikalo“, – savo požiūrį į pokalbį su Seimo pirmininke BNS ketvirtadienio naktį pateikė S.Skvernelis.

Apie esą netinkamą ministro elgesį L.Graužinienė penktadienį informavo ne tik premjerą, bet ir prezidentę.

„Noriu atsakingai pareikšti, kad tai nėra asmeninis L.Graužinienės klausimas, tai yra Vyriausybės ir Seimo konstitucinio bendradarbiavimo klausimas“, – pareiškė parlamento vadovė, kuri pirmadienį šaukia specialų Seimo frakcijų seniūnų pasitarimą.

Kaip pranešė Seimo pirmininkės atstovai, į šį pasitarimą taip pat ketinama kviesti premjerą, vidaus reikalų ministrą, generalinį policijos komisarą, kriminalinės policijos biuro vadovą, prezidentūros atstovus bei Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.