Saulius Skvernelis: „Nepulkime spardyti žinybos“

Po pareigūno ginklą pagrobusio Igorio Molotkovo gaudynių Vilniuje vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis aiškino, kad gyventojai ir politikai turi „galimybę paspardyti policininką“. Pats ministras S.Skvernelis atsistatydinti neketina ir neatskleidžia, kiek galėjo valstybei kainuoti neeilinė operacija. Pareigūnų, kurie paliko automatą automobilyje atsakomybę svarstys pati policija, atlikusi tarnybinį patikrinimą.

„Vakar visi buvo pikti ir policininkai buvo pikti. Palyginkime situaciją toje pačioje Prancūzijoje, kai visi susitelkė. Nepulkime spardyti tos pačios žinybos, kuriai galiausiai, jei kas atsitiks, reikės paskambinti“, – kalbėjo ministras.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
„Vakar visi buvo pikti ir policininkai buvo pikti. Palyginkime situaciją toje pačioje Prancūzijoje, kai visi susitelkė. Nepulkime spardyti tos pačios žinybos, kuriai galiausiai, jei kas atsitiks, reikės paskambinti“, – kalbėjo ministras.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

2015-11-20 09:28, atnaujinta 2017-10-03 18:06

„Vakar visi buvo pikti ir policininkai buvo pikti. Palyginkime situaciją toje pačioje Prancūzijoje, kai visi susitelkė. Nepulkime spardyti tos pačios žinybos, kuriai galiausiai, jei kas nors atsitiks, reikės paskambinti“, – kalbėjo ministras.

Išduodami kalašnikovus mokymų nevykdė

S.Skvernelis pranešė, kad po naktį vykusių bėglio gaudynių policija apsvarstys, kaip pareigūnai supažindinami su automatinio ginklo saugojimo ir nešiojimo tvarka. Taip pat bus įvertintas plano „Sulaikymas“ naudingumas.

Pats ministras, ketvirtadienį ginklo praradimo aplinkybes vadinęs apgailėtinomis, penktadienį susilaikė nuo platesnių pareigūnų veiksmų vertinimų. „Dėl tų pareigūnų, jeigu pasakyčiau dabar savo verdiktą, būtų labai kvailas mano poelgis. Policija pati nuspręs, policijos generalinis komisaras yra kompetentingas“, – spaudos konferencijoje pažymėjo ministras.

Pasak ministro, įvykęs incidentas susijęs labiau su konkrečiais pareigūnais ir jų aplaidumu, o ne su visos policijos tarnybos darbu.

Paklausus apie mokymus, kai po Prancūzijos išpuolių pareigūnams buvo išdalyti automatai „Kalašnikov“, ministras teigė, kad tokios pratybos vyksta pagal iš anksto sudarytą planą. „Vykdyti mokymus, kad nepaliktų ginklo automobilyje, atrodytų keistai“, – kalbėjo ministras.

Ne visi policininkai ieškojo

Bėglio visoje Vilniaus apskrityje ieškojo maždaug 3 tūkst. pareigūnų, buvo pasitelkta policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, pasieniečių sraigtasparnis.

Ministras teigė, kad ne visos Vilniaus policijos pajėgos dalyvavo ieškant bėglio – žmonių saugumas liko užtikrintas.

Vilniuje ketvirtadienio naktį po beveik 5 val. trukusios paieškos operacijos sulaikytas vyras, kuris buvo pabėgęs su automatiniu ginklu, pagrobtu iš policijos pareigūno.

Narkomanas pabėgo su ginklu

Pasak policijos, 1991 metais gimęs Igoris Molotkovas su automatu pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte. Automatas „Kalašnikov“ buvo su viena apkaba – 30-čia šovinių.

Anot policijos, vyras turi psichikos sutrikimų. Švenčionių policijos vadovas sako, kad šis asmuo yra narkomanas. Tai patvirtino ir ministras S.Skvernelis.

Automatiniai šautuvai policijos pareigūnams išdalyti po kruvinų teroro išpuolių Paryžiuje praėjusį penktadienį. Tai jau antras incidentas per savaitę, kilęs dėl „Kalašnikov“ naudojimo.

Šeštadienį policijos patrulis iš automato paleido šūvį į asocialų asmenį sostinės Pylimo gatvėje, apleistame kioske. Vilniaus policija teigia, kad šūvis paleistas netyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.