Lietuvos pareigūnai už S.Skvernelį stoja mūru

Statutinių profesinių sąjungų atstovai ir Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyrius išreiškė paramą ir palaikymą vidaus reikalų ministrui Sauliui Skverneliui.

S. Skvernelio palaikymo grupė: „Seimo pirmininkė dezinformuoja.“<br>T.Bauro nuotr.
S. Skvernelio palaikymo grupė: „Seimo pirmininkė dezinformuoja.“<br>T.Bauro nuotr.
Vladimiras Banelis.<br>V.Balkūno nuotr.
Vladimiras Banelis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-11-21 13:49, atnaujinta 2017-10-03 12:26

Statutinių profesinių sąjungų atstovų teigimu, prasidėjęs Seimo pirmininkės ir kitų politikų žodžių karas viešooje erdvėje tik įrodo, kad patiems aukščiausiems šalies vadovams gerokai toli iki aukšto politinio lygio, apie kurį taip garsiai kalba. Kad ir kaip būtų pamirštamas esminis dalykas – visuomenės saugumas.

L.Graužinienė skaldo visuomenę?

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovo Vladimiro Banelio teigimu, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė aktyviai dezinformuoja tiek visuomenę, tiek kitus politikus savo neadekvačiais pareiškimais apie tai, kad vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis neva nieko gero pareigūnų labui nepadarė. Kartu skaldo visuomenę ir trukdo stiprinti teisėsaugos sistemą.

NPPSS vadovui labai apmaudu, kad Lietuvos visuomenė turi taikstytis su tokiais kai kurių aukštus postus užimančiųjų, kurių partijos nariai yra teisti už juodąją buhalteriją, svaičiojimais. Matyt, todėl ir nereikalingas veiklus vidaus reikalų ministras. Matyt, Seimo pirmininkė supranta, kad, susitupėjus teisėsaugai, Darbo partijos gali visai nebelikti.

Jeigu Seimo pirmininkė taip nori kalbėti faktais, tai, anot V.Banelio, apie juos ir reikia kalbėti. „Šių metų liepos mėnesį buvo priimtas kone dešimtmetį kovotas Vidaus tarnybos statutas, kurio tikslas – iš esmės pagerinti sistemos darbą, didinti pareigūnų motyvaciją, karjeros galimybes. Pati ponia Graužinienė buvo viena aktyviausių oponenčių priimant šį visai Lietuvos teisėsaugos sistemai svarbų dokumentą ir stengėsi vis nukelti svarstymą“, – pasakoja NPPSS vadovas.

Be to, ilgą laiką ministras bandė aktyviai įrodinėti visiems Seimo nariams ir aukščiausiems šalies vadovams, kad statutui įgyvendinti reikia papildomų lėšų, tačiau buvo skirta tik dalis jų.

„Galėtume dabar klausti pačios Seimo pirmininkės, gal ji turi daugiau fantazijos ir įsivaizduoja, kaip padidinti pareigūnų atlyginimus, užtikrinti jų aprūpinimą, mokymus, jei tai padaryti tiesiog nėra iš ko.

Kad ir kaip būtų, VRM vadovas stengėsi sutelkti visas tarnybas, ragino taupyti vidinius resursus, kad jau nuo 2016 metų sausio mėnesio galėtų bent truputį didėti statutinių pareigūnų atlyginimai, o ilgainiui pradedantis pareigūnas gautų 1000 eurų į rankas. Jau nekalbu apie tai, kad aktyviai rūpintasi korupcijos sistemoje mažinimu, pagaliau užtikrinta skaidri atranka į valstybės tarnybą, pailgintas pareigūnų išėjo į pensiją laikotarpis, norint išlaikyti profesionalus ilgiau“, – pridūrė V.Banelis.

Sustabdytų reformas

Kaip pareiškė Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyrius, dirbdamas policijos vadovu bei vidaus reikalų ministru S.Skvernelis įrodė esąs šalies ir vidaus reikalų sistemos patriotas.

Jam dirbant policijos vadovu, policija žengė tvirtą žingsnį kokybės link, jo kuruojamos tarnybos ugniagesiai gelbėtojai, policija, pasieniečiai turi aukščiausią visuomenės pasitikėjimą, todėl jo pasitraukimas padarytų didelę žalą policijos ir visos vidaus reikalų sistemos veiklai, sustabdytų pradėtas reformas.

Organizacijos manymu, politiniai nesutarimai neturėtų imti pirmenybės prieš kvalifikaciją, sąžiningumą ir kompetenciją.

„Ilgametis mūsų narys S.Skvernelis visuomet palaikė mūsų organizacijos veiklą, jos vertybes ir siekius, kiek leido galimybės, pats dalyvavo veikloje ir buvo savotiškas ambasadorius. Todėl jaučiame moralinę pareigą palaikyti savo narį ir išreikšti jam mūsų organizacijos palaikymą“, – teigė Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus prezidentas Vytautas Pliuskus.

Organizacija paragino savo narius ir visus neabejingus piliečius pasirašyti peticiją, nepritariančią vidaus reikalui ministro atsistatydinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.