Nebėra traukinuko – nebeliko ir meilės Vilniui

Vis dėlto savivaldybė šiemet per Kalėdas pažadėjo staigmenų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Nov 21, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 2:38 PM

Pavogtos, sugadintos Kalėdos. Nors iki didžiausių metų švenčių liko mėnuo, taip jas spėjo pakrikštyti vilniečiai. Kiti karčiai juokavo: per Kalėdas teks važinėtis ne šventiniu traukinuku, o greituoju triašiu autobusu.

Užkliuvo ir Katedros aikštėje šią savaitę pradėta puošti Kalėdų eglė. „Et, vėl tokia pat, dirbtinė“, – niurzgėjo nepatenkintieji. Ne vienas lūpą patempė ir dėl to, kad šiemet nebus 3D pasakos ant Arkikatedros sienos. Pasižiūrėti jos ankstesniais metais suplūsdavo tūkstančiai vilniečių ir miesto svečių. Būtent ji ir išgarsino Vilnių pasaulyje.

Savivaldybė, lyg centus skaičiuojantis pensininkas nudryžusiu pilku paltu, atšovė: „Visa tai per brangu.“ Ir pridėjo: traukinukas pernai kainavo per 50 tūkst. eurų, o pardavus bilietus gauta 26 tūkst. eurų pajamų.

Vis dėlto savivaldybė šiemet per Kalėdas pažadėjo staigmenų.

Mėgino valdžia aiškinti, kad šiemet Kalėdų šviesa nušvies ne tik miesto centrą, bet ir Balsius, Kirtimus, Lazdynus, ir vėl sulaukė atkirčio – esą ten ir taip vykdavo bendruomenės šventės, tad nėra ko reklamuoti kaip naujovės.

Kažkokia niūri nuotaika užgulė Vilnių. Paskelbė, kad kitą savaitgalį Katedros aikštėje įžiebs eglę – ir vėl negerai.

Esą šventės pradžia 21 valandą – niekam tikęs sumanymas. Pusantros valandos truksiantis renginys baigsis tada, kai turi miegoti ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

Eglės įžiebimo šventės metu vilniečiai nenori klausytis pasakų. Jie pasigedo ir didžiausios sostinės eglės – Televizijos bokšto įžiebimo.

Pastaraisiais metais apie Vilnių rašė daug turizmui skirtų leidinių. Po tokių Kalėdų ar kas nors užsimins apie Lietuvos sostinę? Vadinasi, sumažės ir turistų srautas. Tokią niūrią ateitį piešė vilniečiai.

Kai kurie jų garsiai aiškino, kad per šventes pasipustys padus ir ieškodami pramogų iš sostinės lėks į Kauną ar Druskininkus. Nereikia jiems tokio Vilniaus.

Atrodo, kad vilniečių meilė miestui išblėso, mat nebėra traukinuko ir blizgučių. O, pasirodo, tiek nedaug reikia. Bus traukinukas per Kalėdas – būsime Vilniaus patriotai.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.