Lietuviškas atsisveikinimas su ginklais

Kas gali būti bendra tarp automobilio BMW ir automatų „Kalašnikov“? Lietuvoje pastarąsias porą savaičių tai dažniausiai linksniuota transporto priemonė ir kovinis ginklas. Tik tiek?

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2015-11-25 06:18, atnaujinta 2017-10-03 00:11

„Diagnozė“, „pažadintas žvėriukas“, „budulių džiaugsmas“ – po BMW avarijų virtinės pylėsi epitetai, iš visų pusių paniekinamai šnairuojant į šiuos automobilius ir dažniausiai pamirštant tarp vairo ir sėdynės esantį tarpiklį – vairuotoją.

Kalbant apie Vilniuje patrulio „Kalašnikov“ automatu peršautą benamį ir pareigūnų narkomanui tiesiog padovanotą šį ginklą, taip pat neretai buvo siekta nutylėti tarpiklį – pareigūną.

Trumpai tariant, kalti liko BMW ir kalašnikovai. Sako, kad policijos generaliniam komisarui L.Pernavui iš valdžios aukštybių netgi buvo pagrūmota: jeigu per porą mėnesių pasikartos panašių kvailysčių su šiais tarnybiniais ginklais, lėks jo galva.

Todėl iš pareigūnų buvo nedelsiant atimti kalašnikovai ir išdalyti kitokie ginklai. Taigi su kalašnikovais kvailysčių tikrai nebus, policijos vadovas liks poste.

Tuo metu paprasti lietuviai juokaudami siūlė policininkus apginkluoti vien dujų balionėliais, žaisliniais automatais ar tiesiog švilpukais. Tik ar iš tiesų neapsijuokėme prieš visą pasaulį? Juk visi dabar žino, kad Lietuvoje nepatiki automatų policininkams, nes kalašnikovai jų rankose kelia grėsmę piliečiams.

Kad ir kaip būtų, laukia atsisveikinimas su ginklais. Garsus rašytojas E.Hemingway taip pavadintam savo romanui buvo sugalvojęs net 47 pabaigas.

Lietuvoje atsisveikinus su kalašnikovais aiškėja vienui viena tiesa. Ir ta pati nelinksma: surinkti kalašnikovus ir pakeisti kitais ginklais galime greitai, nemokšas policijoje išmainyti į profesionalius pareigūnus – ilgas kelias.

Taigi lietuviškoje atsisveikinimo su ginklais istorijoje 47 pabaigų nebus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.