KAM ir kariuomenės vadovybė susitarė dėl pėstininkų kovos mašinų

Gynybos resursų taryba

KAM ir kariuomenės vadovybė susitarė dėl pėstininkų kovos mašinų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
KAM ir kariuomenės vadovybė susitarė dėl pėstininkų kovos mašinų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2015, 3:48 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 11:38 AM

„Posėdžiavime, radome sutarimą, su kuriuo einame į Valstybės gynimo tarybą“, – BNS penktadienį sakė J.Olekas.

Gynybos resursų tarybą sudaro Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė, jos rekomendacija bus pristatyta Valstybės gynimo tarybai (VGT), kuri priims galutinį sprendimą dėl mašinų įsigijimo.

Paprašytas įvardyti konkrečias pėstininkų kovos mašinas, dėl kurių susitarta, ministras sakė: „Tikrai negaliu nieko pasakyti, mes sutarėme, kad pasakysime po to, kai nunešime VGT“.

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas BNS sakė, jog VGT posėdis šiuo klausimu planuojamas gruodžio 7 dieną.

Pėstininkų kovos mašinų rinkos analizei einant į pabaigą J.Olekas „vienais rimčiausių“ pasiūlymų šiame konkurse yra įvardinęs vokiečių „Boxer“, „ Piranha V“, kurią įsigyti siūlo amerikiečių „General Dynamics“ valdoma Šveicarijoje įsikūrusi „General Dynamics European Land Systems“, ir amerikiečių „Stryker“.

Tuo metu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas trečiadienį pasiūlė kariuomenei įsigyti „Boxer“ arba „ Piranha V“.

Šiuo metu Lietuva yra sulaukusi dešimties pasiūlymų parduoti jai pėstininkų kovos mašinas. Šios technikos pirkimas gali tapti brangiausiu pirkiniu Lietuvos kariuomenės istorijoje. J.Olekas yra sakęs, kad įsigijimui numatyti apie pusė milijardo eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.