Algirdas Butkevičius: „Tyrimas dėl VST pradėtas anksčiau“

[[ge:lrytas:lrytas:2782657]]

A.Butkevičius teigė, kadkelis mėnesius rinkta informacija apie VST įdarbintus giminaičius, realiai nedirbančius pareigūnus.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius teigė, kadkelis mėnesius rinkta informacija apie VST įdarbintus giminaičius, realiai nedirbančius pareigūnus.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 9:57 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 7:36 PM

„Tyrimas vyksta, ir tas tyrimas yra prasidėjęs anksčiau. (...) Iki šios dienos ta visa informacija buvo slapta, tačiau tarpinstituciniu lygiu mes ja keitėmės“, – antradienį LRT laidai „Dėmesio centre“, paklaustas, ar paaiškėjusi situacija neverta ikiteisminio tyrimo.

Premjeras teigė, kad apie galimus piktnaudžiavimus, pažeidimus ir kitas negeroves VST vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis jį informavo maždaug prieš septynis mėnesius.

„Prieš septynis mėnesius šita informacija buvo žinoma, bet viešai negalėjome kalbėti dėl to, kad buvo antspaudai sudėti, kad tai yra konfidenciali arba slapta informacija“, – tvirtino Vyriausybės vadovas.

Anot jo, kelis mėnesius rinkta informacija apie VST įdarbintus giminaičius, realiai nedirbančius pareigūnus ir pan.

„Jis didžiulę bylą atnešė man į kabinetą, (...) buvo paprašyta, kad ta informacija būtų patikrinta, bet mes tuo metu jau aiškiai priėmėme sprendimą, kad reikalinga reorganizacija iš pagrindų, pirmiausia turi būti pakeistas vadovas“, – tvirtino A.Butkevičius.

„Praktiškai ta tarnyba buvo nekontroliuoja arba tiesiog dėl lėšų panaudojimo labai retai tikrinama kažkodėl“, – sakė jis.

Prieš penkis mėnesius vadovavimą Viešojo saugumo tarnybai perėmęs naujasis vadovas Ričardas Pocius antradienį publikuotame interviu naujienų portalui delfi.lt sakė, kad tarnyboje buvo nusikalstamai švaistomos valstybės lėšos, naudojama ginkluotė, transportas – seni, o kai kurie pareigūnai nėra lojalūs valstybei ir konflikto atveju gali atsukti ginklą prieš šalies piliečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.