Kodėl neišblėsta LKP populiarumas?

Jei Lietuvoje nebūtų B.Vėsaitės, ją reikėtų sugalvoti. Kaip terapijos priemonę šaliai, kamuojamai baimės ir visokių neurozių, nes kai prabyla Birutė, nuščiūva visa Lietuva. O po to puola kvatotis – garsiai, ilgai, iki ašarų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-02 04:00, atnaujinta 2017-10-01 19:36

Ji beveik niekada mūsų nenuvilia, nors publikos lūkesčiai dideli, o konkurencija – vis nuožmesnė. Pati į aukštybes užkėlusi pramogų kartelę dar tada, kai ministerijos interneto puslapyje pasivadino Birute Coolness, ši politikė, ko gero, pretenduoja iki gyvos galvos darbuotis Seime.

Tokias mėgsta kolegos, vertina ir tikslinė auditorija.

Juk ji atstovauja populiariausiai ir mėgstamiausiai politinei šalies organizacijai – Lietuvos klounų partijai (LKP).

Paklauskite žmogaus iš gatvės: ar yra gyvenime skaitęs kokios nors partijos programą? Ir dar paprašykite bent apytiksliai įvardyti valstybės biudžeto parametrus. Mandagesnis pavaizduos, kad pamiršo, bet daugelis atsakys tiesiai ir nemandagiai. Iš tiesų, kam tai rūpi?

Bet štai kitas politinis klausimėlis rinkėjui: kas pasakė „Už Lietuvą, vyrai?“. Iškart akys nušvis, o atsakys teisingai. Ir balsuos teisingai. Dar keli iš tos pačios partijos repertuaro. „Kas galėtų paneigti, kad“, „Minčių kyla įvairių“, „Teko sėdėti tarp negro ir klozeto“, „Man patinka „Norfoje“, bet pardavėjos sakė, kad ji bankrutuoja“.

Vieni rimtais veidais gąsdina, kiti dar rimtesniais diskutuoja apie ekonomines, ekologines ir socialines grėsmes. O klounai tuo metu kalba nesąmones.

Interneto troliai piktai šaiposi, žmonėms smagu. Bet esmė – ne piktumas ar draugiškumas. Svarbiausia, kad įsidėmėtų ir nepamirštų iki kitų rinkimų.

Kaip kadaise pasakė vienas aštrialiežuvis užjūrio šalies politikas, „man visai nerūpi, ką apie mane spausdina laikraščiai, jeigu ten tiksliai parašoma mano pavardė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.