Premjeras gina S.Skvernelį: „Duomenų apie VST rinkimas užtruko“

Premjeras Algirdas Butkevičius

Premjeras gina S.Skvernelį: „Duomenų apie VST rinkimas užtruko.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Premjeras gina S.Skvernelį: „Duomenų apie VST rinkimas užtruko.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2015, 10:13 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 2:35 PM

Premjeras A.Butkevičius pažymi, kad apie situaciją VST žinojo jau birželį, o jam pateiktai medžiagai surinkti reikėjo maždaug pusės metų.

„Man medžiaga buvo pristatyta iš vidaus reikalų ministro birželį. Aš manau, kad tos medžiagos surinkimas užtruko dar apie pusę metų, nes tai gana stora byla“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius.

„Yra schemos nubraižytos, kokie darbuotojai VST, kokias užima pozicijas, kokie jų ryšiai su kitais darbuotojais, visas tos informacijos surinkimas ir sudėliojimas irgi turbūt užtruko kokį pusę metų. Viso kito nenorėčiau komentuoti, nes yra duotas raštiškas pavedimas vidaus reikalų ministrui ir VSD vadovui, kad vis dėlto būtų atliktas išsamus tyrimas, su įrodymais, kas nedirbo, kokia technika įsigyta.

Kai bus atliktas tyrimas ir su juo susipažinsiu, galėsiu komentuoti plačiai, bet aš manau, kad tas darbas, kuris padarytas, yra pradėtas daugiau kaip prieš metus“, – kalbėjo premjeras.

Vertindamas VST vado Ričardo Pociaus pareiškimus žiniasklaidai premjeras sakė, kad „ponas T.Pocius vis dėlto turėjo nuo tam tikrų komentarų susilaikyti, kol nėra baigtas tyrimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.