Kavinė Palangoje svečius vaišino rekordiniu mėsainiu

Tik dvejus metus Palangos centre veikianti kavinė „A–petit“ netrukus įsiamžins Lietuvos rekordų knygoje.

Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Rekordinis mėsainis buvo sluoksniuojamas apie pusantros valandos<br>A.Ziabkus
Daugiau nuotraukų (20)

Lrytas.lt

Dec 5, 2015, 2:50 PM, atnaujinta Nov 3, 2022, 11:38 AM

Palangiškiai išgarsėjo šeštadienį pagaminę didžiausią šalyje mėsainį, kuris svėrė net 108,3 kilogramus. „A–petit“ virėjams 5 kilogramais pavyko pagerinti pernai vienos Druskininkų kavinės pasiektą rekordą. Dzūkijos kurorte pagamintas mėsainis svėrė 103 kg.

Rekordinis mėsainis būtų buvęs dar didesnis, tačiau baigiant krauti ingrendientų sluoksnius, į vieną pusę ėmė slysti milžiniško kotleto dalis. Matydami, kad rekordas jau pasiektas, virėjai ant mėsainio neberizikavo dėti visų paruoštų produktų ir skubėjo fiksuoti esamą svorį.

Pabaigai milžiniškas mėsainis buvo persmeigtas didžiule lazda, nes įprasti „A–petit“ mėsainiai patiekiami su įsmeigtu pagaliuku. Prieš pradedant mėsainio dalybas virėjams jį teko prilaikyti rankomis, nes į kalną sukrauto maisto dalys ėmė lūžti.

Lietuvos rekordiniam mėsainiui iš viso buvo paruošta 25 kg svorio 3 bandelės, 80 kg maltos jautienos ir kiaulienos mėsos, mėsainio sluoksniams panaudota 7 kg garstyčių ir majonezo padažo, 9 kg brie sūrio, 8 kg karamelizuotų svogūnų, 6 kg šoninės, tiek pat pjaustytų pomidorų, 5 kg marinuotų agurkų skiltelių, 4 kg salotų, iškepta 100 kiaušinių.

Lietuvos rekordui kavinės kolektyvas ruošėsi 3 savaites, o šeštadienį virtuvėje darbai prasidėjo nuo ankstaus ryto. Vien dėliodami mėsainio sluoksnius trys virėjai užtruko apie pusantros valandos.

Kaip teigė kavinės virtuvės šefas Donatas Pakšys, buvo galima susluoksniuoti ir gerokai sunkesnį patiekalą, bet „A–petit“ kavinės kolektyvą varžė krosnies dydis, kurioje nebuvo galima iškepti didesnio skersmens mėsainio bandelės.

Be to, mėsainio sluoksniai buvo klojami ant didžiulių svarstyklių, kurios be taros gali pasverti tik iki 138 kg.

Kaip papasakojo „A–petit“ savininkė Milda Gečienė, dviejų metų sukaktuvėms idėja pagaminti didžiausią šalyje mėsainį kolektyvui kilo todėl, kad šis patiekalas šioje kavinėje yra pats populiariausias.

Per metus „A–petit“ klientai vidutiniškai suvalgo apie 4 tūkst. mėsainių, kurie sveria po 300 gramų. Tad rekordinis mėsainis yra 360 kartų didesnis už įprasto dydžio šį kavinės patiekalą.

Užfiksavus rekordą, milžiniškas mėsainis buvo „išardytas“ ir išdalintas gausiam žiūrovų būriui. Mėsainiu vaišinami kavinės svečiai buvo kviečiami aukoti Kalėdų stebuklo laukiančioms vargingiausiai Palangoje gyvenančioms daugiavaikėms šeimoms. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.