Vyriausybė nusiplauna – Vilnius ir toliau neturės stadiono

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Dec 5, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 5:53 AM

Panašūs objektai sostinėje, kurių yra ir daugiau, taip įgrisę vilniečiams, kad jie seniausiai į juos nebekreipia dėmesio.

Net egzotikos ištroškusiems svečiams vilniečiai jų neparodo. Nors nedaugelyje miestų pamatysi tokius įspūdingus betono luitus, nedaug kur valstybės sostinės širdyje yra toks didžiulis purvynas. Didžiuotis galėtume dar ir tuo, kad jis ne pilkas, ne rudas, kaip įprasta, o raudonas.

Todėl daugelis pro ausis praleido naujieną, šią savaitę sukėlusią triukšmą tik savivaldybėje.

Per tarybos posėdį opozicija ir net meras R.Šimašius puolė skambinti pavojaus varpais išgirdę, kad Vyriausybė visą rūpesčių naštą dėl nacionalinio stadiono ketina užkrauti savivaldybei.

Bet niekur nedingsi – savivaldybei teko pritarti, kad planuojamame statyti daugiafunkciame komplekse įsikursiančiu nacionaliniu stadionu ir sporto muziejumi rūpintųsi Vilniaus valdžia.

Šiuos objektus perimti Vilniui pasiūlyta daugiau nei prieš savaitę. Tad nuo šiol tik miestas valdys iki 15 tūkst. vietų stadioną ir sporto muziejų, kuris buvo Vyriausybės institucijų idėja.

Sostinės politikai puolė triukšmauti – nejaugi Vyriausybė, Vidaus reikalų ministerija, Centrinė projektų valdymo agentūra ir kitos institucijos nusiplauna rankas?

R.Šimašius suabejojo, ar tai, jog Vyriausybė nusprendė perduoti stadiono ir sporto muziejaus valdymą, nėra signalas, kad ji nenori dalyvauti nacionalinio stadiono projekte?

Jam pritarė tarybos narys M.Majauskas: „Tai labai rimtas netikėjimas projekto sėkme. Atkreipiu dėmesį, kad signalas mums pasiųstas labai rimtas ir reikia ką nors daryti.“

Ilgai dar juokinsime į Vilnių atvykstančias futbolo komandas, tarptautines rungtynes rengdami kišeniniame stadione Liepkalnyje? Tai dabar priklausys nuo savivaldybės.

Galbūt dar nuo privataus investuotojo, kuris pastatytų mums nacionalinį stadioną. Mat valstybei rūpesčiai dėl vienintelio stadiono per sunkūs.

Ir vėl niekas nepastebėjo, kad prieš mėnesį savivaldybės taryba buvo priversta pritarti nacionalinio stadiono koncesijos projektui, kuriuo planuojamos 79 mln. eurų investicijos.

Žinoma, planuoti investicijas galima, bet ar nepradings tos nacionalinio stadiono statybomis besidominčios devynios užsienio bendrovės, sužinojusios, kad šeimininkauti jame nori tik skolose skęstanti savivaldybė?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.