Buvęs Šiaulių meras varsto Darbo biržos duris

Pavasarį Šiaulių mero rinkimuose pralaimėjusį Justiną Sartauską ir toliau persekioja nesėkmės. Darbo nesurandantis 60 metų socialdemokratas įsiregistravo Darbo biržoje.

Buvęs Šiaulių meras liko be darbo.<br>G. Šiupario nuotr.
Buvęs Šiaulių meras liko be darbo.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

2015-12-06 14:07, atnaujinta 2017-10-01 00:46

„Jau kelios dienos esu oficialus bedarbis, – neslėpė J.Sartauskas. – Įsiregistravau, kad nereikėtų mokėti privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų – juk nežinia, kas gali nutikti.“

Šį pavasarį tiesioginiuose mero rinkimuose dalyvavęs J.Sartauskas patyrė triuškinamą nesėkmę – nepateko net į antrąjį turą.

Mero kėdę praradęs politikas dar bandė siekti vicemero posto, sužlugdė derybas su rinkimus laimėjusia dauguma, bet kėdės vis tiek negavo – mero pavaduotoju tapo socialdemokratas Domas Griškevičius. J.Sartauskas su keturiais partijos kolegomis prisidėjo prie opozicijos.

Galiausiai šiaulietis įsidarbino statybų verslu užsiimančioje bendrovėje „CCM Baltic“, bet po kelių mėnesių vėl liko bedarbis.

„Pats išėjau iš darbo, nes norėjau tinkamai pasiruošti konkursui į Vyriausybės atstovo vietą“, – sakė J.Sartauskas.

Šiame konkurse su konservatoriumi Jonu Novogreckiu varžėsi trys socialdemokratai, o nugalėjo buvusi Pakruojo rajono merė Asta Jasiūnienė.

„Galėjau grįžti į statybos bendrovę, bet noriu pasiieškoti kito darbo. Manau, nesunkiai jį rasiu“, – sakė J.Sartauskas, kuriam įsiregistravus kaip bedarbiui nereikės kas mėnesį mokėti 10 eurų PSD mokesčio.

Daugiau nei du dešimtmečius savivaldybėje įvairias pareigas ėjęs, o dabar į Šiaulių tarybą vėl išrinktas politikas oficialiu bedarbiu tapo pirmąsyk.

Iš pirmosios santuokos penkis vaikus turintis J.Sartauskas pagarsėjo ir tuo, kad baigdamas mero kadenciją vedė pavaldinę Jurgitą Dzidolikienę ir ji tuomet staiga šoktelėjo karjeros laiptais.

* * * * *

3600

Tiek oficialių bedarbių registruota Šiauliuose. Šiame mieste nedarbas – 5,6 proc. Tai geriausias rodiklis tarp Lietuvos didžiųjų miestų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.