Lietuvos vadovai sveikina Suomiją, mininčią svarbią dieną

Lietuvos vadovai pasveikino

Suomija mini savo Nepriklausomybės dieną.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Suomija mini savo Nepriklausomybės dieną.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 12:46 AM

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sveikinimą adresavo Suomijos prezidentui Sauli Niinisto. Sveikinime rašoma, kad Suomija jau daugelį metų išlieka artima Lietuvos sąjungininke bendradarbiaujant tiek dvišaliu lygmeniu, tiek Baltijos jūros regione ir Europos Sąjungoje.

„Abi šalis vienijančios bendros vertybės ir geras tarpusavio supratimas užtikrina, kad vieningai siekiame ryžtingai ginti savo šalių ir žmonių strateginius interesus saugumo, energetikos bei ekonomikos srityse“, – rašoma prezidentės sveikinime, kurį paskelbė Prezidentūra.

Suomijos prezidentui ir visiems šalies žmonėms D.Grybauskaitė palinkėjo nuotaikingo minėjimo, visokeriopos sėkmės, saugumo ir klestėjimo.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino Suomijos premjerą Juhą Sipilą, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Labai vertinu glaudžius Lietuvos ir Suomijos santykius, ypač bendradarbiaujant Šiaurės ir Baltijos šalių bei Europos Sąjungos lygmeniu. Esu įsitikinęs, kad partnerystė tarp mūsų šalių, paremta abipusiu supratimu ir parama, ateityje tik stiprės“, – sveikinimo laiške sako Lietuvos premjeras.

Premjeras A.Butkevičius visiems Suomijos žmonėms palinkėjo šventinės nuotaikos, sėkmės bei saugumo ir gerovės.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino Suomijos Eduskuntos pirmininkę Mariją Lohelą, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Šios istorinės šventės proga linkiu Jums rezultatyvaus darbo įgyvendinant užsibrėžtus tikslus, o Jūsų tautai – saugumo, gerovės ir klestėjimo. Esu įsitikinusi, kad aktyvus, pagarba ir pasitikėjimu grįstas Lietuvos ir Suomijos parlamentų bendradarbiavimas bus naudingas mūsų šalims plėtojant glaudžius ryšius dvišaliu, Europos Sąjungos ir tarptautiniu lygmenimis“, – sveikinime sako L.Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.